OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 09:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 10:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1834
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Včera jsem se pustil do rozchození alespoň něčeho.
1. SCSI2SD - bohužel to chtělo aktualizaci a při ní mi to hodilo chybu, tudíž jsem dále neměl šanci experimentovat. Tímto bych chtěl poprosit Martina jestli by nevzal na BF programátor (Miniprog3 tuším) pro nahrání nového bootu a případně FW
2. Yamaha SCSI-IDE . Zde jsem byl jen částečně úspěšný, podařolo se mi zařízení vidět, ale pártici jsem nevytvořil. Navíc každá CF se chovala trochu jinak
3. SCSI hdd Fujitsu - má 2,1 GB, je hlučný, ale chodil
4. SCSI hdd quantum 52 MB - bez problémů, ale má malou kapacitu
5. SCSI disk IBM - 2GB, relativně tichý, bez problémů.

A zádrhely, které mě potkaly cestou? Především bylo potřeba vypnout paritu, SCSI ID dát 0-3 na vyšších mi to obvykle házelo podivnou chybu, ikdyž IBM disk běžel i na ID4. Kabel je normální 50pin SCSI plochý. A ještě taky problém s disketou. Jeden ze zveřejněných masterdisků sice disk naformátuje, ale pak ho nevidí, takže na něj nic nezkopírujete. Nicméně použil jsem předmatlaný image, ten jsem jen zapsal a na něm vytvořil ještě druhou pártici.

Mimochodem, věděli jste, že když bootnete z hdd, tak se vám hlásí jako A:???? Docela mně to překvapilo.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 11:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1107
Bydliště: Kurim
Has thanked: 363 times
Been thanked: 303 times
Starej_Mraf píše:
1. SCSI2SD - bohužel to chtělo aktualizaci a při ní mi to hodilo chybu, tudíž jsem dále neměl šanci experimentovat. Tímto bych chtěl poprosit Martina jestli by nevzal na BF programátor (Miniprog3 tuším) pro nahrání nového bootu a případně FW
Mimochodem, věděli jste, že když bootnete z hdd, tak se vám hlásí jako A:???? Docela mně to překvapilo.

SCSI2SD mi v X68000 Super chodí bez problému. Nahrál jsem tam image, přes SWITCH.X nastavil boot z SCSI0 a bylo. Hlásí se jako A:, je tam příkaz ruším DISKS nebo DRIVES, který vypíše diskové jednotky s písmeny. Na zjišťování informací je tam taky cosi jako ASKSCSI nebo tak nějak, si to z hlavy nepamatuju.

Miniprog3 na BF vezmu.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016, 12:03 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1834
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 275 times
Ten příkaz je drive, to už jsem zjistil.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz