OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 16 pro 2018, 07:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 16 srp 2015, 21:52 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Tak jsem koupil, akorát místo DualShocku mám Esperanza EG102 za 200 Kč

Překvapilo mě, kolik toho umí emulovat:
Citace:
3do, Amstrad CPC, Apple II, Apple Macintosh, Atari 2600, Atari 5200 and 8 bit series, Atari 7800, Atari Jaguar, Atari Lynx, Atari ST/STE/TT/Falcon, Commodore 64, Commodore Amiga, FinalBurn Alpha, Intellivision, MAME, MSX, Neo Geo, Neo Geo Pocket (Color), Nintendo 64, Nintendo DS, Nintendo Entertainment System, Nintendo Game Boy, Nintendo Game Boy Color, Nintendo Game Boy Advance, Nintendo Virtual Boy, PC, PC Engine/TurboGrafx-16, PlayStation 1, ScummVM, Sega 32X, Sega CD, Sega Dreamcast, Sega Game Gear, Sega Megadrive/Genesis, Sega Master System, Sega Saturn, Sega SG-1000, Super Nintendo Entertainment System, Vectrex, Videopac or Odyssey2, WonderSwan (Color), Zmachine, ZX Spectrum


Dobře funguje Atari 2600, Megadrive, Sega CD, ZX Spectrum (bude chtít nadefinovat gamepad nebo klávesnici). PSX funguje dobře, ale na ovládání si musim zvyknout - Lara III a Resident Evil 3 Nemesis. I když, stejně mi ovládání těhle dvou her připadalo divný, když jsem to hrál před lety na PC.

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 16 srp 2015, 22:46 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2244
Has thanked: 83 times
Been thanked: 323 times
A ten RetroPyj se musí instalovat do nějakého Linuxu, nebo je to ISO, co se nahraje na kartu a hotovo?

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 16 srp 2015, 23:17 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Je to obraz disku, kterej se pomocí Win32DiskImager zapíše na paměťovou kartu. Ta se pak vrzne do maliny a ta z ní nabootuje.

Pak se musí ještě v menu provést "Expand filesystem" aby bylo možno využít celou kapacitu karty. Jinak z ní systém uvidí pořád jenom 2GB bez ohledu na celkovou velikost.

Neni to složitý. Tady je polopatickej návod:
https://github.com/RetroPie/RetroPie-Se ... stallation

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015, 08:46 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2244
Has thanked: 83 times
Been thanked: 323 times
PD321 píše:
Je to obraz disku, kterej se pomocí Win32DiskImager zapíše na paměťovou kartu. Ta se pak vrzne do maliny a ta z ní nabootuje.
Pak se musí ještě v menu provést "Expand filesystem" aby bylo možno využít celou kapacitu karty. Jinak z ní systém uvidí pořád jenom 2GB bez ohledu na celkovou velikost.

Jo, to mi přesně vyhovuje, díky! :thumbup:

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 srp 2015, 12:23 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Tady ještě na ukázku nepoměr mezi velikostí gamepadu a samotný "herní konzole". Pod odklopenym krytem jsou vidět dva samolepící chladiče (u maliny 2 už nejsou potřeba 3 chladiče)


Přílohy:
20150817_073816_HDR.jpg
20150817_073816_HDR.jpg [ 86.38 KiB | Zobrazeno 6519 krát ]

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 07 pro 2015, 21:58 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 29 srp 2014, 09:59
Příspěvky: 173
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times
Já jsem zatím vždy pohořel na nastavení herních ovladačů a pak hlavně sehnání her, které by se mi na tom chtělo hrát. Vzhledem k tomu, že jsou tak nějak autorsky chráněny, tak nejsou moc dobře dostupné a případné pirátské archivy obsahují gigabajty balastu, ze kterého něco vybrat je peklo...
Ale jedna volná malina a Ninendo SNES ovladače se mi tu válí :)

_________________
O svým elektrobastlení a oldcompaření tweetuju jako @KutilDomaci.
Commodore: • C64 "Králík" • C64G "Moje stará" • C64G "Císař" • C64C "Aldi KB" • C64C "Box" • SD2IEC & EFLR & 1541UII & FCIII
Macintoshe: • LC III • iMac G3 • iMac G4 • Mac Mini G4
Písíčka: • Amstrad PC1640DD • Apricot VX • Apricot Xi
Amigas: • A500 • A600CF • A1200CF & ACA1221ec


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 29 led 2016, 10:48 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 21:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Chalani aký máte systém na maline? Potreboval by som aby mi šiel plynulo youtube, na raspbiane cez prehliadać to ide na nič :( Mám aj XBMC, ale ten plugin na jutub stojí tiež za veľké nič :)

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016, 20:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
harrvy píše:
Chalani aký máte systém na maline? Potreboval by som aby mi šiel plynulo youtube, na raspbiane cez prehliadać to ide na nič :( Mám aj XBMC, ale ten plugin na jutub stojí tiež za veľké nič :)


Nebude to tym ze ten CPU je na prd?

co tak kupit nieco z A20 alebo A30 Tie uz za nieco stoja aj taky A10 je oproti maline raketa

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016, 20:14 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 21:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Hmm asi som mal teda kupit banan :) Ale myslim, ze keby bol na malinu android tak by to zvladla.. XBMC ide v pohode, akurat ten youtube plugin stoji za prd...

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016, 20:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
harrvy píše:
Hmm asi som mal teda kupit banan :) Ale myslim, ze keby bol na malinu android tak by to zvladla.. XBMC ide v pohode, akurat ten youtube plugin stoji za prd...


nezvl;adla.

Maly vykon a HW podpora len pre MPEG,VP8,H.624 (a aj tu musis rozbehat a pre MPEG/VP8 kupit kluc

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016, 21:29 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 22:26
Příspěvky: 339
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
Můžu potvrdit. Banana M1 youtube nezvládá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2016, 21:50 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Co se týče rychlosti, u Retropie doporučuju hned na začátku v menu zapnout přetaktování. Výkon navíc je znám obzvláště u PSX, N64 a Dreamcast her.

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 13 črc 2016, 06:36 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 21:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Neviete niekto ake ovladace pre retropie na 3,5" displej z ciny? Nejak mi svieti stale len na bielo :(


Přílohy:
lcd.jpg
lcd.jpg [ 40.75 KiB | Zobrazeno 5467 krát ]

_________________
commodore 64
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 14 črc 2016, 12:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Uděla jsem si menší přehled, co zvládá Malina 2 a Retropie za generace herních konzolí. Přetaktování a aktualizace zvednou hratelnost 5. a 6. generace z mýho subjektivního pohledu ze 40% na 60%.

U Maliny 1 bude ten rozdíl, že 5. a 6. generace bude celá červená. U Maliny 3 by naopka po přetaktování mohla dostat zelenou barvu.

=== 2. generace ===
Atari 2600 (1977)
Atari 5200 (1982)


=== 3. generace ===
Nintendo Entertainment System (1985)
Sega Master System (1986)
Atari 7800 (1986)


=== 4. generace ===
Sega Mega Drive / Sega Genesis (1989)
Neo-Geo (1990)
Super Nintendo Entertainment System (1991)


=== 5. generace === (1993–1999)
Nintendo 64 (1996)
Sony PlayStation (1995)

Sega Saturn (1994) ?

=== 6. generace === (1998–2006)
Sega Dreamcast (1998)
Xbox
PlayStation 2
Nintendo GameCube


=== 7. generace === (2005–2013)
PlayStation 3
Wii
Xbox 360


=== 8. generace === (2012–2016)
Wii U (2012)
Xbox One (2013)
Playstation 4 (2013)

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 02 srp 2016, 11:18 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Už někdo rozchodil Retropii na Banánovi M3? Nechce se mi čekat, až někdo vypytlíkuje Malinu4 :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz