OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 říj 2018, 21:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 22 bře 2014, 13:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2075
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
Matej píše:
Načo robiť čo už je urobené? ;)

Na Malinu máš ChameleonPI Distro...
http://chameleon.enging.com/

Tam mas FBZX a aj FUSE... a mnoho iného...
Len cez menu bez okien/len jednoduché GUI.


Také jsem na to narazil, zkusil to někdo ?
Bylo by možná nějakým způsobem to nainstalovat na PC ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 24 dub 2014, 22:37 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 dub 2014, 14:56
Příspěvky: 174
Bydliště: Fable town
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times
Inak emuloval na tom niekto amigu? Ja mam par rokov z nejakého časopisu kopec amiga hier s emulátorom. Ale - si pamätám na AMD Duron 800MHz procesore mi to išlo otrasne pred pár (10) rokmi.

_________________
http://www.denniksialenehonerda.jecool.net - Miniblog o všeličom
Alebo aj na FACEBOOKU:
https://www.facebook.com/8bit16bit
Programovanie v R (alebo v S):
http://www.redoc.mablog.eu/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 25 dub 2014, 08:42 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
To máš asi 210 Amiga Her z Excaliburu, ne? Tak to jsem spáchal já :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 25 dub 2014, 09:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1239
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 237 times
Been thanked: 430 times
Mě by zajímalo, kde Ludvík získal licenci na Amiga ROM :-)

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 25 dub 2014, 09:50 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 dub 2014, 14:56
Příspěvky: 174
Bydliště: Fable town
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times
áno áno to je ono. Si pamätám, že som ten emulátor neúspešne púštal na 486ke, kde som mal pokazenú CD Romku, ktorá sa zasekávala. A jediný spôsob ak ju rozbehnúť bolo rozobrať krabicu, odlepiť nálepku s CDromky a roztočiť plastové koliesko rukou. :-D Dakde to mám uložené pre takýto prípad ako je toto. Inak mám otázku. O Maline som doteraz nevedel. Takže. Postup bude takýto. Kúpim si to, zapojím na televíziu, pichnem SD kartu, (a nahrám OS) a hrám?
Btw: 256MB Ram a 512MB Ram - je tam znateľný rozdiel? :help:

_________________
http://www.denniksialenehonerda.jecool.net - Miniblog o všeličom
Alebo aj na FACEBOOKU:
https://www.facebook.com/8bit16bit
Programovanie v R (alebo v S):
http://www.redoc.mablog.eu/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 25 dub 2014, 10:52 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
solaris104 píše:
Mě by zajímalo, kde Ludvík získal licenci na Amiga ROM :-)


Nikde samozřejmě :-) Dodatečně to ale kdosi (nevím už kdo byl tehdy majitelem práv) povolil.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 26 dub 2014, 10:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
sgtfury píše:
Btw: 256MB Ram a 512MB Ram - je tam znateľný rozdiel? :help:


zalezi na co sa pitas. cim mas viac RAM tym mozes dat viacej pre grafiku a pojde ti lepsie akceleracia. Napr pri 32M videoram ti nejde 3D akceleracia ani podpora HW videodekodovasnia. A na zlozitejsie 3D veci treba minimalne 128M VRAM Ale cim viac VRAM tym menej RAM pre OS.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 29 črc 2015, 15:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Tak nějak se mi zachtělo nějaký retro konzole. Původně jsem uvažoval o GBA. Pak jsem si ale přečet článek o Raspberry Pi 2 a emulátorech PSX/N64 a plán byl následující:

HW:
Raspberry Pi 2 (1100)
Krabice (180)
Chladiče (80)
gamepad asi Sony DualShock 3 bezdrát (800)

SW:
RetroPie

https://www.youtube.com/watch?v=r6-VOCyDoTc


Když to sečtu, tak bych za tu cenu pořídil Nintendo Wii Mini. To ale nejde hacknout. Zatím jsem se v rozhodobání zacyklil.

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 29 črc 2015, 16:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 lis 2014, 15:23
Příspěvky: 108
Bydliště: Opava
Has thanked: 47 times
Been thanked: 25 times
misticjoe píše:
To máš asi 210 Amiga Her z Excaliburu, ne? Tak to jsem spáchal já :-)

Minuly tyden jsem z toho CD kopiroval ADFka na USB pro Gotek v A500 :)

_________________
ZX80 Replica, ZX81, Spectrum, ZX+, 128, +2, +2A, +3, QL, Harlequin 48.F, Harlequin 128.2b, Sparrow LITE, divIDE, BetaDisk, Zeta_SBCv1, N8VEM_SBCv2, Xi8088, A500, EuroPCII, 520STFM, C64C+1541, MacClassicII, SAPI-1, Z80 MembershipCard, S-100 klon IMSAI CPU + FrontPanel, Commodore PC10, Amstrad PC1512, CPC6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 30 črc 2015, 10:04 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
misticjoe píše:
To máš asi 210 Amiga Her z Excaliburu, ne? Tak to jsem spáchal já :-)

Dá sa to niekde sem spáchať znova?

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 30 črc 2015, 19:29 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
No jedině udělat image daného CD a někam upnout. Nejspíš to CD mám někde v archívu, ale probírat se těmi cca 500 CD? Uffff, uf. To bych si dal. Snad Duchacek by mohl, když ho má zrovna v ruce. Faktem je, že tam jsou jedny z prvních ADFek. Mnoho z nich jsem tahal ze svých zásob disket pro Amigu. Nějaký setup nebo podobné "ovládací prvky" také nejsou zrovna moderní. Ale UAE nebo Fellow jsou ještě z těch verzí, které svižně běžely i na Celeronu 266Mhz s 64MB Ram. Dneska aby měl na WinUAE člověk snad čtyřjádro i pro emulaci A500... To fakt nepochopim.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 30 črc 2015, 21:04 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 lis 2014, 15:23
Příspěvky: 108
Bydliště: Opava
Has thanked: 47 times
Been thanked: 25 times
misticjoe píše:
No jedině udělat image daného CD a někam upnout. Nejspíš to CD mám někde v archívu, ale probírat se těmi cca 500 CD? Uffff, uf. To bych si dal. Snad Duchacek by mohl, když ho má zrovna v ruce. Faktem je, že tam jsou jedny z prvních ADFek. Mnoho z nich jsem tahal ze svých zásob disket pro Amigu. Nějaký setup nebo podobné "ovládací prvky" také nejsou zrovna moderní. Ale UAE nebo Fellow jsou ještě z těch verzí, které svižně běžely i na Celeronu 266Mhz s 64MB Ram. Dneska aby měl na WinUAE člověk snad čtyřjádro i pro emulaci A500... To fakt nepochopim.


http://ulozto.cz/xuwxcoXT/nejhry4-iso

_________________
ZX80 Replica, ZX81, Spectrum, ZX+, 128, +2, +2A, +3, QL, Harlequin 48.F, Harlequin 128.2b, Sparrow LITE, divIDE, BetaDisk, Zeta_SBCv1, N8VEM_SBCv2, Xi8088, A500, EuroPCII, 520STFM, C64C+1541, MacClassicII, SAPI-1, Z80 MembershipCard, S-100 klon IMSAI CPU + FrontPanel, Commodore PC10, Amstrad PC1512, CPC6128


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 30 črc 2015, 21:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 1585
Has thanked: 62 times
Been thanked: 268 times
No koukej co na mě vybaflo :o
Příloha:
Heuristics.Trojan.Sw.jpeg
Heuristics.Trojan.Sw.jpeg [ 65.97 KiB | Zobrazeno 4563 krát ]

Ne že bych si z toho teda jako linuxák něco dělal ;)

_________________
"When I designed Voyager, I did it on an Apple II with 48K of memory, and I wrote my own Basic program." - Burt Rutan
Obrázek Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 31 črc 2015, 15:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
Nic si z toho nedělej. Mě například Avast hlásí nákazy nejdrůznějším bordelem u kdejakých souborů v adresářích pro WinUAE. To bude nejspíš stejný případ.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 31 črc 2015, 16:10 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2013, 18:04
Příspěvky: 739
Has thanked: 86 times
Been thanked: 28 times
misticjoe píše:
No jedině udělat image daného CD a někam upnout. Nejspíš to CD mám někde v archívu, ale probírat se těmi cca 500 CD? Uffff, uf. To bych si dal. Snad Duchacek by mohl, když ho má zrovna v ruce. Faktem je, že tam jsou jedny z prvních ADFek. Mnoho z nich jsem tahal ze svých zásob disket pro Amigu. Nějaký setup nebo podobné "ovládací prvky" také nejsou zrovna moderní. Ale UAE nebo Fellow jsou ještě z těch verzí, které svižně běžely i na Celeronu 266Mhz s 64MB Ram. Dneska aby měl na WinUAE člověk snad čtyřjádro i pro emulaci A500... To fakt nepochopim.

Čiastočne je to asi aj lenivosťou. Robím na emulátore MZ-800 a vidím aká je realita. Keď som urobil základnú emuláciu bez zvuku, iba nabehol počítač, tak som mal rýchlosť pri max. zrýchlení asi 170 %. Bolo to tým, že som prekresľoval dokola obrazovku a použíl OOP. Vyhodil som OOP a rýchlosť stúpla asi na 300 %. Potom som vyhodil ustavičné zisťovanie obsahu obrazovky, stúplo to na cca 1000 % a pri obrazovo-aktívnych programoch na 270 %. Teraz som vyhodil ustavičné prekresľovanie obrazovky mimo zobrazených obrazoviek (50 FPS pri max. rýchlosti mám zmenené na 12,5 FPS už od začiatku, ale bolo to pomalé, lebo dokola kreslilo 50 FPS, hoci zobrazovalo 12,5 FPS) a rýchlosť sa vyšplhala na cca 1050 % pri obrazovo-aktívnych programoch. Samozrejme iné emulátory sú ešte rýchlejšie a ja už neviem čo mám robiť, ale keby sa na to pozerám tak, že šak hlavne, že to ide, tak ešte dnes som len na 170 %.

_________________
Sharp MZ-821
Milsa MZ-841


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz