OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 10 pro 2018, 07:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Malina
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013, 13:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
Mate nekdo Malinu? Emulujete na ni?

Me krasne jede atari800 v3. Od te doby co ma OpenGL ES vykreslovani jede fakt paradne. Jenom se mi ji jeste nepodarilo prelozit primo na Raspberry. Az se mi to podari chci dodelat joystick pres GPIO.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013, 13:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1116
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
krupkaj píše:
Mate nekdo Malinu? Emulujete na ni?

Me krasne jede atari800 v3. Od te doby co ma OpenGL ES vykreslovani jede fakt paradne. Jenom se mi ji jeste nepodarilo prelozit primo na Raspberry. Az se mi to podari chci dodelat joystick pres GPIO.


Jo, ale Atari jsem nezkoušel. Na klasickým Raspbianu jsem rozchodil Fuse a Vice. V neokenních režimech to i krásně stíhá.
Teď nedávno ale vyšlo nějaký distro jen s emulátorama, tak to asi zkusím až nebude co na práci :)

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013, 13:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
krupkaj píše:
Mate nekdo Malinu? Emulujete na ni?

Me krasne jede atari800 v3. Od te doby co ma OpenGL ES vykreslovani jede fakt paradne. Jenom se mi ji jeste nepodarilo prelozit primo na Raspberry. Az se mi to podari chci dodelat joystick pres GPIO.


To nerob. zbytocne sa narobis a nakoniec to vzdas lebo sa ti nebude chciet robit HID driver. Ja som spravil toto: http://www.bidouille.org/elec/usbnesadapter
alebo nieco podobne teraz neviem presne.

V linuxe sa ti objavy standardny joistick a vsetko maka ako vino

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013, 15:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
zz_indigo píše:
krupkaj píše:
Mate nekdo Malinu? Emulujete na ni?

Me krasne jede atari800 v3. Od te doby co ma OpenGL ES vykreslovani jede fakt paradne. Jenom se mi ji jeste nepodarilo prelozit primo na Raspberry. Az se mi to podari chci dodelat joystick pres GPIO.


To nerob. zbytocne sa narobis a nakoniec to vzdas lebo sa ti nebude chciet robit HID driver. Ja som spravil toto: http://www.bidouille.org/elec/usbnesadapter
alebo nieco podobne teraz neviem presne.

V linuxe sa ti objavy standardny joistick a vsetko maka ako vino

USB adapter mam, jenze ja prave chtel uvolnit ten USB port. GPIO je pekne pristupne i z Pythonu, tak proc by to neslo z C

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2013, 15:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
krupkaj píše:
zz_indigo píše:
To nerob. zbytocne sa narobis a nakoniec to vzdas lebo sa ti nebude chciet robit HID driver. Ja som spravil toto: http://www.bidouille.org/elec/usbnesadapter
alebo nieco podobne teraz neviem presne.

V linuxe sa ti objavy standardny joistick a vsetko maka ako vino

No jo, ale ja prave chtel uvolnit ten USB port. GPIO je pekne pristupne i z Pythonu, tak proc by to neslo z C


Trocha zamyslenia:

1.) Emulatory podporuju len Klavesnicu a joyisticky ktore rozozna system.
2.) System rozozna len to na co ma HID driver.
3.) Vies naprogramovat nejaky driver? ono ukazovat stav gpio vystupou v C/Java/.... je jedna vec ale spravit HID driver je trosku ine.

Takze ak neplanujes trenovat robenie HID driverou do jadra tak skoncis z joystickom a programcekom co ti ukazuje kam si zatlacil.

Ale nebudme skeptici. Ak budes mat stastie niekdo sikovny uz tento napad mal a spravil ti driver. Tak potom sa uz len modlit aby bol funkcni aj po update systemu ;-)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 00:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
Uvidime, nejdriv to musim umet spravne zkompilovat

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 08:26 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:34
Příspěvky: 341
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 150 times
Been thanked: 70 times
Pokud ma zdrojaky od emulatoru, pak staci upravit obsluhu joysticku v nem a nemusi delat driver, ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 08:41 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
krupkaj píše:
Mate nekdo Malinu? Emulujete na ni?

Me krasne jede atari800 v3. Od te doby co ma OpenGL ES vykreslovani jede fakt paradne. Jenom se mi ji jeste nepodarilo prelozit primo na Raspberry. Az se mi to podari chci dodelat joystick pres GPIO.


Mne v3 nefunguje. Spusti sa, ale mam cierne okno. Je mozne, ze som nieco pomrvil, ked som rozbehaval hw podporu vykreslovania pre starsiu verziu. Stara mi normalne fungovala. Len ta rychlost vykreslovania vo fullscreene bola horsia. Zrovna vcera som sa snazil skompilovat v3 s target=rpi (podla navodu), no pravdepodobne je tam bug, pretoze to napise, ze taky target nie je k dispozicii.

Ako joy pouzivam gamepad od xbox360 + bezdratova klavesnica s touchpadom. Dnes sa este pozriem, na tu novu verziu.

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 09:39 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
Na SourceForgi je binar pro Raspberry, jenze je oklestenej, neni tam treba podpora ukladani screenshotu v png a tak. Blby je, ze configure neni udelany uplne dobre a target na Raspberry nefunguje nativne, jenom v crosscompileru. Hrabu se v tom, ale jeste furt tam neco chybi a vyhuci to s chybou.

Taky si myslim, ze nepotrebuju driver, ze to udelam primo pro dany hardware. Bude to jenom pro target Raspberry a hotovo. Zatim v tom nevidim problem, ale treba se pletu.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 12:41 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
krupkaj píše:
Na SourceForgi je binar pro Raspberry, jenze je oklestenej, neni tam treba podpora ukladani screenshotu v png a tak. Blby je, ze configure neni udelany uplne dobre a target na Raspberry nefunguje nativne, jenom v crosscompileru. Hrabu se v tom, ale jeste furt tam neco chybi a vyhuci to s chybou.

Taky si myslim, ze nepotrebuju driver, ze to udelam primo pro dany hardware. Bude to jenom pro target Raspberry a hotovo. Zatim v tom nevidim problem, ale treba se pletu.


Tu binarku som skusal, prave s nou mam problem. Tak som to chcel skompilovat a tiez sa hrabem v crosscompileru. No vzhladom na rychlost maliny a neustale chyby na to nemam nervy :-)

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 12:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
Co ti nejede? Ja mam aktualni Raspbian a vali uplne v pohode. Poustim ji teda bez X.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2013, 14:11 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:34
Příspěvky: 62
Bydliště: Praha
Has thanked: 84 times
Been thanked: 10 times
Moja blbost. V ramci laborovania som to testoval cez VNC. Ked som binarku spustil priamo, tak to slape bez problemov. Uz som sa bal, ze budem musiet reinstalovat raspbian.

_________________
Atari 1200XL, Atari 600XL, Atari 800XL (Ultimate, Stereo, VBXE, SIDE II, Ultravideo XL), Atari 800XE, ATARI 130XE, ATARI 7800, ATARI 520ST, ATARI 1040 STE, Commodore C64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013, 09:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
uunek píše:
Pokud ma zdrojaky od emulatoru, pak staci upravit obsluhu joysticku v nem a nemusi delat driver, ne?


Co moze byt o rad horsia praca ;-)

p.s. Na nete som zdrojaky pre GPIO joystick na malinu nasiel ;-)
https://github.com/petrockblog/RetroPie ... ontrollers
Aj ekonfigurovatelny na viacere typi joystickou.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013, 19:06 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1720
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 520 times
Been thanked: 378 times
To vypada dost dobre. Jsou tam definovany dokonce 2 joysticky. Treba to pujde pouzit. Ted to jeste zkompilovat. Nejak jsem se k tomu o vikendu nedostal, tak jako ke spouste dalsich veci... :(

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Malina
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2013, 21:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
krupkaj píše:
To vypada dost dobre. Jsou tam definovany dokonce 2 joysticky. Treba to pujde pouzit. Ted to jeste zkompilovat. Nejak jsem se k tomu o vikendu nedostal, tak jako ke spouste dalsich veci... :(


Mas stastie ;-)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 98 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz