OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 17 říj 2018, 19:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RetroPie s KODI - ovládání přes IR
PříspěvekNapsal: 29 pro 2016, 23:01 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Mám tu pro kamaráda rozděláno RPi s RetroPie a kodi. Jeho TV nepodporuje HDMI-CEC, tak jsem připojil ku GPIO TSOP31236, nainstaloval LIRC, provedl configuraci lircd.conf a hardware.conf a ono to povely přijímá. Bohužel jede pouze UP - DOWN - LEFT - RIGHT - POWER - BACK a VOLUMEUP, zbytek nejede. Přes irw vše detekuje, z čehož usuzuji, že problém je v komunikaci s KODI. Stejný výsledek dostanu i po detekci (tvorbě lircd.conf) přes irrecord. V distribuci OpenELEC vše běží normálně. Nevíte prosím někto z Vás, kde by mohl být problém?

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 pro 2016, 14:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7448
Bydliště: Praha
Has thanked: 928 times
Been thanked: 871 times
Jakou verzi KODI tam máš? Poslední, co vyšla nějak před Vánocemi nebo nějakou starší? Jako aby byla verze KODI mezi podporovanými pro danou verzi LIRC. Wikinávod jsi předpokládám četl, že?
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Set_up_LIRC

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 pro 2016, 22:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
KLasiku 16.1, rozšiřující balík přímo k RetroPie. Jak říkám, fungujr mi navigace a VolUp, přičemž ale LIRC detekuje vše správně. Musím přijít na to v jakém xml od KODI je zakopán bug. :)

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 31 pro 2016, 21:56 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Tak jo - vyřešeno. Bylo třeba prolinkovat upravený, globální Lircmap.xml do /home/.kodi/userdata. Jen nedávám, proč část tlačítek DO fungovala i bez toho... :?:

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2017, 17:58 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Doporučí někdo vhodnou krabičku pro IR snímač? Musím to dostat z poza TV.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2017, 19:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7448
Bydliště: Praha
Has thanked: 928 times
Been thanked: 871 times
No a jak je velkej?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 02 led 2017, 20:27 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
No jak píši výše, používám TSOP31236, takže 12x10 mm plus nožky. Sháním krabičku "bobek" co se dává např. k mini satelitům, a lepí se na TV a připojím to jackem. V podstatě by stačil samotný TSOP, je leskle černý, ale kontakty ve smršťovačce, to nevypadá dobře...

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 led 2017, 13:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7448
Bydliště: Praha
Has thanked: 928 times
Been thanked: 871 times
No jo, ale já nevěděl, jak je TSOP31236 velkej :-) A nešlo by ho "zabudovat" někam do krabičky o RPi? Nebo je požadavek, aby Malina byla někde schovaná?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 led 2017, 13:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
misticjoe píše:
No jo, ale já nevěděl, jak je TSOP31236 velkej :-) A nešlo by ho "zabudovat" někam do krabičky o RPi? Nebo je požadavek, aby Malina byla někde schovaná?

Malina je (bude) přišroubovaná na zadní straně TV. Z GPIO jsem vyvedl 3.3V, GND a signal do jacku. Vyrobil jack to TSOP kablík, ale TSOP chci schovat do nějaké poloprůhledné krabičky. Vývody ve smršťovačce nevypadají hezky. Asi tak:
Příloha:
remote.jpg
remote.jpg [ 6.37 KiB | Zobrazeno 3496 krát ]

Ale bohužel nemůžu podobnou "krabičku" nikde najít.
Ještě by šlo nechat holé TSOP a jen nějak hezky zakamuflovat nožičky, nějakou převlečkou.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 led 2017, 14:04 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
a skusit vykuchat nieco taketo?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04 led 2017, 06:47 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
JJ. už mě to taky napadlo, ale na DX jsem nenašel a na Ali jsem v rychlosti našel jen s min odběrem 100ks, takže díky.
Snad to půjde rozdělat...

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 led 2017, 14:28 
Offline
Kecálek

Registrován: 03 lis 2016, 07:49
Příspěvky: 116
Has thanked: 34 times
Been thanked: 20 times
Pro inspiraci. Přenosný Retropie http://imgur.com/a/RgTot

_________________
Atari 130XE/XC12/Robotron, GBA


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 led 2017, 15:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7448
Bydliště: Praha
Has thanked: 928 times
Been thanked: 871 times
Včera jsem při prohrabávání kabelů (samo jsem hledal něco, co jsem nenašel) objevil kablík, co se dodával k AVER DVB-T kartám. Taky má na druhé straně jacka. Mám ti ho vyfotit?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 led 2017, 21:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
V pohodě. Už mám objednaný od Číňana. Navíc se nedá zjistit korektně co je uvnitř. Raspi potřebuje 3-6V TSOP.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz