OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 12 pro 2017, 07:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Android TV Box od Sillicona
PříspěvekNapsal: 27 říj 2016, 19:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6366
Bydliště: Praha
Has thanked: 761 times
Been thanked: 752 times
Hele, kdyz jsem si takhle flashul ja nejaky noname - vlakno tu nekde je, jen se mi nechce hledat, tak to zvladne kazdy.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android TV Box od Sillicona
PříspěvekNapsal: 02 pro 2016, 06:52 
Offline
Stydlín

Registrován: 25 kvě 2013, 22:13
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
ffgcko píše:
moje narychlo skusenosti od silli boxu
zdroj 9v/2a
v pohode bootuje, po pripojeni mysky je to ovladatelne
nejde mi ale zvuk cez hdmi, mozno koli tym 9v
analog zvuk som neskusal

skusim 12v zdroj a dam vediet ci sa rozbehol zvuk, silliconovi zvuk cez hdmi ide :)

nasledujuci projekt na silli boxe je rozbehat dialkove ovladanie


update:
na 12V/1A zdroji hdmi zvuk ide ok, prestalo sa to resetovat, ir controller by sa zisiel
hladam moznost ako pripojit sata hdd bez lamania krytu na boxe, od silliho viem ze vrchny kryt je zalepeny :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android TV Box od Sillicona
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2017, 11:05 
Offline
Tichošlápek

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Minulý týden jsem aktualizoval článek o Playeru na svém blogu:
http://www.xpedros.estranky.cz/clanky/ostatni/android-media-player.html
Píšu tam i o rootnutí přístroje pro superuživatelský režim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android TV Box od Sillicona
PříspěvekNapsal: 16 lis 2017, 00:59 
Offline
Stydlín

Registrován: 25 kvě 2013, 22:13
Příspěvky: 7
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
update SilliTvBox:

mam 2ks, po viacdnovom hrani sa a preflashovavani fw som zistil ze obydva boxy maju vadnu flash pamat
dalsi level uz bude hard hw, dat dole z plosaku 8GB nand flash a pozret kolko vadnych blokov ma :)

vie niekto ako tie boxy bez ir ovladania vlastne normalne vypnut?
ani emulovane vypnutie z kbd drzanim tusim F8 nefunguje u mna a box po power down uz nenabehne, musim zase flashovat fw a potom na soft reset nabehne

1. box preflashovavam asi 10 minut

2. box potrebuje asi hodinu aby system preskakal vadne bloky na nand flash a spustil sa

blog od pedra hodne pomohol pri skumani jak to vlastne funguje ten archaicky android, mtd bloky atd
dufam ze este niekto ma ten stary fw z ktoreho ide citat z sd karty a z sata portu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Android TV Box od Sillicona
PříspěvekNapsal: 18 lis 2017, 22:27 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 654
Has thanked: 10 times
Been thanked: 72 times
Před rokem jsem koupil na zkoušku toto https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_434477.html, jestli to za ty peníze vůbec může fungovat. A funguje. Za ty peníze je u toho zdroj, dálka a HDMI kabel. Vestavěná Android byl ale úplně na nic, neměl ani oficiální google play. Jenže to mi bylo jedno, protože jsem tam strčil LibreElec (https://forum.libreelec.tv/board/38-amlogic/), který stačí prdnout na SD kartu, rebootovat a buď provozovat z karty nebo se sshačkem na něj připojit a spustit skript, co to nainstaluje z SD do interní paměti.

Funguje to dodnes naprosto bezchybně, libreelec jsem průběžně aktualizoval. Rychlost lepší než vestavěný android, přehrává úplně vše, co jsem do něj strčil (nezkoušel jsem 4k, protože na to nemám zobrazovadlo). V kodi samozřejmě chodí všchny ty sosáče a další pluginy, dokonce i retroarch. Akorát dálka měla problém s velkým obývákem a přesným mířením na zařízení, tak jsem jí časem vyměnil za jinou bezdrátovou s USB donglem a QWERTY klávesnicí z druhé strany.

Teď si brousím zuby na něco většího, jsou tam kousky, co mají stejný čipset, ale 2 nebo 3GB RAM a 32GB eMMC pořád pod cenou 50$. Kdybych měl něco takového stavět na RbPi, tak mě to vyjde na úplně jiné peníze.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz