OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 18 úno 2019, 21:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 02 bře 2018, 21:55 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2877
Has thanked: 146 times
Been thanked: 208 times
Tyhle boardy k LCD panelum jsou celkem bezny a nejsou spatny (teda aspon od solidniho prodejce). Jeden jsem pred casem pouzival a (alespon na televizi) uplne v pohode s panelem s nejakeho srotoveho notebooku, a kompozitni vstup a VGA z notebooku fungovaly v pohode. 15kHz jsem nezkousel.
https://sites.google.com/site/lcd4hobby ... ltidisplay

EDIT: dokonce se k temhle boardum daji koupit i kabely k nejcastejsim typum LCD displeju. Pokud ten kabel budete bastlit jako ja, tak doporucuju prislusne signalove vodice zkroutit navzajem (twisted pair), vyrazne to zlepsilo stabilitu obrazu.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018, 14:06 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 295
Has thanked: 1 time
Been thanked: 72 times
Tyhle pidimonitory pokud mají kompozit, tak v NTSC zobrazují normálně a v PALu vynechávají některé mikrořádky.
Ony tedy sežerou PALový obraz i v NTSC režimu, kdy nevynechávají, ale pak chybí zas dolní část obrazovky (u osmibitu většinou dialogový řádek).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018, 15:55 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 13:08
Příspěvky: 726
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 65 times
Been thanked: 213 times
dex píše:
Tyhle pidimonitory pokud mají kompozit, tak v NTSC zobrazují normálně a v PALu vynechávají některé mikrořádky.
Ony tedy sežerou PALový obraz i v NTSC režimu, kdy nevynechávají, ale pak chybí zas dolní část obrazovky (u osmibitu většinou dialogový řádek).


To robia hlavne tie s rozlíšením 800x480 a špeciálne 320x240. Vždy nejakým spôsobom zosekajú obraz, takže je s osembiťákom nepoužiteľný, pretože mrší text a deformuje grafiku. Ja by som to vôbec nekupoval.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 lis 2018, 16:21 
Online
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 21:32
Příspěvky: 425
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 117 times
Been thanked: 99 times
Kubik píše:
Taky jeste u tech levnych pozor na skutecne rozliseni panelu. Mam cosi deklarovane jako 800x600, ale kdyz spocitam jednotlive pixely, tak to podle me je panel 320x240.
Oni udávají spíš "co se do toho dá pustit" než kolik to opravdu zobrazí - pro laika je důležitější spíš k čemu to může připojit, než zda s lupou přečte písmenka.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 10:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 886
Has thanked: 114 times
Been thanked: 226 times
Když vidím, jak řešíte potíže s LCD displejem v 320x240, tak mne opravdu hodně láká použít displej z rozbitého tabletu, co mi leží na stole. Je to nějaké Lenovo s prasklou dotykovou vrstvou, ale IPS displej nejspíš 1920x1080 je naprosto v pořádku. Má to tak 9" a obraz hezčí než mnohé notebooky (tablet vyroben v roce 2014), ale jak to jen připojit? To kdybych věděl :| Ty čínské moduly na LVDS LCD z notebooků na to nejspíš pasovat nebudou.

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 10:53 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2877
Has thanked: 146 times
Been thanked: 208 times
Jako prvni najdi datasheet pouziteho panelu. Bez toho vubec nema smysl nad tim premejslet, protoze budes muset nabastlit kabel, a to jinak nedas :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 15:12 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 295
Has thanked: 1 time
Been thanked: 72 times
zxcygnus píše:
Ty čínské moduly na LVDS LCD z notebooků na to nejspíš pasovat nebudou.

Právěže ano.
Mělo by stačit hledat podle typu displeje.
někdo to předváděl na Bytefestu, že vezme displej z NTB, najde si podle typu řídící elektroniku s video nebo RGB vstupem a vyrobí si monitor k osmibitu. (Marty?)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 18:49 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 bře 2016, 17:54
Příspěvky: 104
Has thanked: 13 times
Been thanked: 10 times
Velmi pekny monitor maji v DrMax lekarnach. Ten reklamni u pokladny.
Ten by se mi na muj Sinclair se ZX-HD hodne libil.
Ovsem ta cena !
Rozbaleny za pulku ceny
https://www.ebay.com/itm/Samsung-DB10E-POE-DBE-Series-10-Class-LED-display/142954998485?epid=1644835695&hash=item2148c82ad5:g:bSQAAOSwJ2pbreai:rk:4:pf:1#viTabs_0


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2018, 22:59 
Offline
Radil

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 299
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 3 times
Been thanked: 49 times
Mám tu asi 10 displejov z notebookov, sú tam aj 4:3. Keby dakto chcel, po 2€ kus. Viac kusov = zľava. Nepoškodené, zo starých notebookov. LEDkové niesu, iba CCFL.


Přílohy:
ntb displeje.jpg
ntb displeje.jpg [ 66.68 KiB | Zobrazeno 548 krát ]

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež.
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2018, 20:20 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2877
Has thanked: 146 times
Been thanked: 208 times
Zrovna jsem se dostal k nejakemu testovani, takze pridavam, co leze z neupraveneho Spectra (composite napichnuty na vstupu do modulatoru) na monitor z Aliexpresu.

Příloha:
speccy_displej.jpg
speccy_displej.jpg [ 83.6 KiB | Zobrazeno 467 krát ]


V realu to vypada celkem dobre. Pri bilem pozadi je videt drobne ruseni jako svisle pruhy, a nektere barevne prechody vlni, ale jinak je to dost pouzitelne. Cerna vypada lip nez na fotce (foceno potme mobilem). Pokud nemate misto na stole a potrebujete maly kompozitni monitor, tak tenhle se da :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz