OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 17 črc 2019, 00:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 13 dub 2019, 19:24 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 204
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Mohl byste mi někdo dát tip na vhodnou aplikaci pro zobrazování z Easycap pod Win7?

Měl jsem PCI TV kartu od Leadteku a k tomu (jak zjišťuji, bombovou) aplikaci Winfast PVR2. Když jsem připojil Easycap, aplikace jí viděla, tak jsem nic neřešil. Teď jsem Leadtek vyndal a koupil nějakou USB kartu DVB-T2. A Winfast PVR2 přestala fungovat - na začátku hodí hlášku, že nenašla Leadtek produkt a konec.

Nová aplikace TV karty Easycap nevidí, zkoušel jsem i nějaký další. V BS playeru jsem to rozchodil, ale ten při ukončení neukládá konfiguraci - vopruz, a často se seká. Vyhrabal jsem k Easycapu cédéčko, tam je Ulead Videostudio, to taky funguje, ale v movie wizard nejde měnit velikost okna (ani fullscreen).

Ve VLC se mi to nepodařilo, v nové verzi Videostudia jsem se nevyznal, Sichbo Easycap neviděl, Virtualdub taky ne.

Díky předem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 13 dub 2019, 21:23 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 02 srp 2015, 15:23
Příspěvky: 161
Bydliště: Skalica
Has thanked: 8 times
Been thanked: 93 times
V poslednych dnoch tiez hladam nieco pouzitelne pre EasyCAP a zatial nic. Posledne co som este neskusil, lebo uz nebol cas je OBS Studio. Malo by fungovat s EasyCAPom. Stiahnut sa da tu: https://obsproject.com

_________________
ZX Spectrum, ZX Spectrum +, DIDAKTIK GAMA '87 '88 '89, DIDAKTIK M '90 '91, DIDAKTIK KOMPAKT '92 '93, D40, D80, Interface M/P, MELODIK, UR-4, BEST, KP 311, BT100, SP210T, GAMACENTRUM 01 (cerná), ROBOTRON K6304, 2x divIDE, 2x K-Mouse, PMD 85-2, Amiga 500. Amiga 500plus, Amiga 1200


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 08:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 15:27
Příspěvky: 1699
Has thanked: 1105 times
Been thanked: 305 times
Mozna nutno upresnit, ktery typ.
"It seems that EasyCAP is not a companys or brand name,
but some chinese manufacturers use this label for at least four completly hardware different clones
of equally looking audio and video capture devices.
"

Kdysi se lisily odstinem barvy dodavaneho cedecka nebo chybejicim napisem.
Ted jsem si ze zvedavosti objednal v bilem a dvou bledemodrych provedenich. :-)

Je pravda, ze EasyCAP byl nahrazen EZCAPem? Ceny by tomu napovidaly.
Ten je na ebayi v puvodnim cernem provedeni s napisem EasyDAY.
Nejmene tri ruzne typy okolo 500 Kc...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 12:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 204
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Hledal jsem po netu dál a našel jsem Honestech TVR 2.5. Je to sice nějakej starší software, ale mě s Easycapem docela vyhovuje.

http://www.mediafire.com/file/1d9h9p68g ... .5.exe.zip

To OBS Studio jsem pak už nezkoušel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 12:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 20:13
Příspěvky: 1742
Has thanked: 79 times
Been thanked: 317 times
Viděl jsem i EasierCAP, a s OBS Studiem by měly fungovat i na Linuxu. Ale odzkoušené to nemám.

_________________
Software pro Boeing 737 MAX vytváří firma HCL z Indie.
Mzda vývojáře v Indii je 9 dolarů na hodinu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 15:39 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 01:17
Příspěvky: 488
Has thanked: 8 times
Been thanked: 21 times
A jaktože to nejede ve VirtualDubu? Protože používáte 64-bitový OS? Mně můj USB TV Stick (VID_1B71) jede a zachytává i Atari 2600 PAL-60 Hz což je na retro hodně dobré. Ale mám pořád 32-bit Win.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 14 dub 2019, 21:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:40
Příspěvky: 1782
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 563 times
Been thanked: 426 times
Je nekolik verzi, ja videl nejmene tri. Z toho jedna mi funguje pod Linuxem s VLC.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019, 08:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 204
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
tommik píše:
A jaktože to nejede ve VirtualDubu? Protože používáte 64-bitový OS? Mně můj USB TV Stick (VID_1B71) jede a zachytává i Atari 2600 PAL-60 Hz což je na retro hodně dobré. Ale mám pořád 32-bit Win.

Zkoušel jsem znovu Virtualdub a nějak to jde. Problém byl, že jsem poprvé měl připojené dvě různé karty pro compositevideo a Virtualdub viděl tu druhou. Což je problém většiny softu, co jsem zkoušel, že nedělaj enumeraci zařízení, ale chytnou se prvního, které najdou.
Ale Virtualdub mi taky nepřijde na to nejšikovnější. Byl v něm nějaký rozhozený obraz, to by asi spravilo nějaký nastavení, ale je potřeba vlézt do capture modu, tam vybrat zařízení pro vstup, pořád je okno v celý aplikaci atd.
Zmiňovaný Honestech i Winfast umí to, že mam na obrazovce jen okno s obrazem libovolné velikosti, vždy navrchu, takže můžu na PC mít nějakou aplikaci pro přenos nebo kódování a vpravo nahoře malý okno z C64.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Easycap - aplikace
PříspěvekNapsal: 08 kvě 2019, 21:00 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 204
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Našel jsem ještě jeden soft - DScaler, ale je už taky postarší. Ke stažení zde:
https://sourceforge.net/projects/deinterlace/files/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz