OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 07:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 14:23 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
solaris104 píše:
Protože WinUAE verze je nejlepší.


Opakuji: Je to opensource, takže jestli ti v jiných verzích něco zásadního chybí, tak si to tam naportuj. Bude to asi tak milionkrát smysluplnější činnost, než vymýšlet pitomosti s Wine nebo se trápit s rozjížděním ořezané cracklé verze XP na moderním HW.

Nemluvě o tom, že v případě, že se to má tvářit jako skutečná Amiga a bude se to konfigurovat ve windows přes klikací GUI, bude to vypadat zoufale trapně a lamersky.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 15:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Tak fajn. Na Aukru je teďka docela dost DELL OptiPlexů (např. http://aukro.cz/dell-optiplex-sx280-2-8 ... 43185.html) za malé peníze. Nabízejí je tam ve variantě P4 2,8 nebo 3GHz, nejčastěji s 1GB Ram, což bohatě stačí. Jeden jsem si vzal a vyzkouším tedy na to narvat nějakou očesanou verzi XPček. Pro ty, kteří by chtěli něco argumentovat o legálnosti - DELLy na sobě mají štítky, čili není problém nainstalovat si "originální XPčka", ja? (ta Home edice bude stačit, protože XP budou jen mezivrstva kvůli HW). Jestli se konfigurace provede via woknouzí nebo linuxové okénko, je mi popravdě řečeno úplně někde. Nahodím si klidně na XPčka skin, který se bude tvářit jako AmigaOS4 a konfig okno bude vypadat moderně a khoooooool! :mrblue:

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 16:16 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Tak teď už si tu hlavu asi opravu ukroutím, protože jsme měl pocit, že je řeč o novém moderním Amiga železe a ne o bastlu postaveném na prehistorickém wintel PC z frcu. Ale co, svoje jsem k tomu řekl, nemá smysl plýtvat svým drahocenným časem.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 16:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Kdyby si četl pořádně, byla tu řeč o tom, že bych vzal za vděk po všech těch různých nesplněných slibech i nějakou platformou, na které by běžela emulační vrstva UAE. 2Ghz P4 je na počáteční experimenty až až, když si vezmu, že na tom poběží max. OS3.9. Bez zatížení antivirákem, explorerem (neplést s IE) a s očesaností Win na maximum si troufám tvrdit, že z toho dostanu 060 na cca 300Mhz s 4MB Chip a 512MB Fast RAM, 30GB Amiga diskem (WinUAE umí mountovat Amiga oddíly a disky a pracovat s nimi), sítí, PicassoIV grafikou a funkčním AHI. Samozřejmě použiju nějaké starší, méně náročné WinUAE - nejspíš build 2.3.1 z roku 2010, který nabízí vše potřebné bez zbytečného žraní prostředků.
Žádného nového speciálního chipsetu se v dohledné době nedočkáme. Maximálně někdo zaimplementuje 68050 a AAA chipset do stávajících emulátorů (a tady si troufám tvrdit, že jako první to bude ve WinUAE, protože jeho vývoj je víc než aktivní). Byl jsem myslím optimistický hodně let, ale dočkali jsme se jen MiniMigu (je to pěkná mašinka, ale "super Amigu" z toho nikdo nedostane) a pak různých předražených PPC desek, na kterých běží jen AmigaOS 4.x (nebo ani to ne - pak zbývá jen MorphOS), který se mě osobně nijak zvlášť pod kůži nedostal.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 18:42 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
misticjoe píše:
Kdyby si četl pořádně, byla tu řeč o tom, že bych vzal za vděk po všech těch různých nesplněných slibech i nějakou platformou, na které by běžela emulační vrstva UAE.


Vždyť na to UAE přesně reaguju. Jenom nechápu, proč brát jako základ pro UAE prehistorické P4 topení z bazaru a ne nějakou moderní desku?

Co konkrétního umí WinUAE navíc oproti kupříkladu P-UAE, že je potřeba se na něj tak zoufale upínat?

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 20:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
ctirad píše:

Co konkrétního umí WinUAE navíc oproti kupříkladu P-UAE, že je potřeba se na něj tak zoufale upínat?


Priblizne 1000 veci. Pokud si v tom nekdo jen gamesi nebo klika ve WB, tak mu to mozna staci, ale jinak je to nesrovnatelne. Vsude tady v dalsich vlaknes pises ohledne Amigy same chytrosti, ktere nejsou pravda.


Naposledy upravil Doda dne 19 pro 2013, 20:03, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 20:03 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 04 čer 2013, 12:37
Příspěvky: 65
Bydliště: Česká Třebová
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Decka neperte se ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 20:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Ja ty nekoncici blaboly proste tezce nesu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 21:02 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Doda píše:
ctirad píše:

Co konkrétního umí WinUAE navíc oproti kupříkladu P-UAE, že je potřeba se na něj tak zoufale upínat?


Priblizne 1000 veci. Pokud si v tom nekdo jen gamesi nebo klika ve WB, tak mu to mozna staci, ale jinak je to nesrovnatelne. Vsude tady v dalsich vlaknes pises ohledne Amigy same chytrosti, ktere nejsou pravda.


Co konkrétně? Takováhle diskuse je na hovno.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 21:16 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 705
Has thanked: 12 times
Been thanked: 81 times
Doda píše:
Ja ty nekoncici blaboly proste tezce nesu.


A proto vy amigisti nikdy nemůžete mít hezké věci, protože jakmile někdo přijde s konstruktivní diskusí a nedejbože fakty, která se vám nehodí do světonázoru, tak se ho hned snažíte vyobcovat a udělat z něj kokota.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 21:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Jasne, ja tady od tebe ctu... CF karty na nic, nefunguji... ReCap na nic, negunguje, jen frajerina..... WinUAE na nic, UAE je uplne stejne.... Me spis prijde, ze tomu jen moc nerozumis a snazis se zaujmout za kazdou cenu alternativnim nazorem.

Ja mam mimochodem hezkych veci spoustu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013, 21:25 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
ctirad píše:
Doda píše:
ctirad píše:

Co konkrétního umí WinUAE navíc oproti kupříkladu P-UAE, že je potřeba se na něj tak zoufale upínat?


Priblizne 1000 veci. Pokud si v tom nekdo jen gamesi nebo klika ve WB, tak mu to mozna staci, ale jinak je to nesrovnatelne. Vsude tady v dalsich vlaknes pises ohledne Amigy same chytrosti, ktere nejsou pravda.


Co konkrétně? Takováhle diskuse je na hovno.


Myslim ze cokoliv reknu tak dostanu odpoved, ze to nepotrebujes, pripadne si to snadno sam naimplementujes. Ja myslim, ze Amigu jsi videl jen z rychliku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 20 pro 2013, 11:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
ctirad píše:
Vždyť na to UAE přesně reaguju. Jenom nechápu, proč brát jako základ pro UAE prehistorické P4 topení z bazaru a ne nějakou moderní desku? Co konkrétního umí WinUAE navíc oproti kupříkladu P-UAE, že je potřeba se na něj tak zoufale upínat?


A já zase nechápu proč bych měl na projekt, který nevím zda se mi bude líbit, či nikolivěk, kupovat drahý nový HW. To mi přijde jako kardinální nesmysl, ale jestli ty používáš obrázky s Palackým místo toaletního papíru, tak ti nikdo nebrání si takový hobby projekt udělat sám. Stejně tak ti nikdo nebrání udělat distro s PUAE. Mě linux nikdy nijak zvlášť neoslovil. Jako je to fajn rebélie, ale v konečném důsledku je mi stejně k hovnu, protože X aplikací, které běžně používám, na něm prostě nejsou a neběží. Pro mě je jednodužší vzít instalaci XP a ořezat ji, protože vím, jak na to. U linuxu to nevím.

Zároveň netuším, proč by ti tu měl někdo vypisovat, co PUAE vs WinUAE umí a co ne. Máš snad google a není problém si v jednom okně otevřít vlastnosti WinUAE, v druhém PUAE a porovnávat.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 21 pro 2013, 07:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11 čer 2013, 14:27
Příspěvky: 1433
Has thanked: 911 times
Been thanked: 244 times
Já bych taky (s ctiradem) velmi poděkoval, kdyby někdo založil vlákno,
a zcela KONKRÉTNĚ se rozpovídal o druzích uae emulátorů a jejich nadstavbách.
Ve windows je v tom velký zmatek... Proč někteří doporučují prastaré verze, kvůli náročnosti na HW?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Commodore USA
PříspěvekNapsal: 14 dub 2018, 12:25 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 10:54
Příspěvky: 100
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 75 times
Been thanked: 16 times
ctirad píše:
Teď jsem si málem nechápavostí ukroutil hlavu. Proč by proboha svatého měl někdo UAE provozvat tak příšerně složitě a oklikou přes windows verzi, když je to opensource aplikace vzniklá na unixu s mnoha (back)porty dodatečných věcí z windows verze?

Když to udělám na Linuxu, tak mám vše na stříbrném podnose vlastně úplně hotové a ten minimální systém s knihovnami vtěsnám do pár MB prostoru. Takové embedded věci dělám pro komerční sféru, takže se mnou prosím nepolemizujte. Do zdrojáků UAE se stejně bude muset hrábnout, protože je potřeba to nějak konfigurovat, což by se udělalo přes nějaký splash screen.

Akorát to stejně nikdo nekoupí, protože UAE si může pustit na PC. Lidi se daleko lépe chytají na věci s puncem skutečného hardware, třeba nějaký AGA Minimig.


Ahoj,
pokud tady ještě funguješ, tak bych měl zájem o nějakou konzultaci k tomuto tématu, neboli uae na linuxu. Vývoj pokročil natolik, že by to snad už bylo i možné? Mám docela slušný NB takže by to mohl zvládnout. Minimálně mi poraď nějaké mini distro které by nemělo s tímhle problém. Jinak v Linuxu jsem tak méně zkušená, ale ne tak zcela úplná lama.

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04 Bionic Beaver.
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1,


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz