OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 18 pro 2018, 19:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak z CHS disku dostat BPT?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 10:27 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7608
Bydliště: Praha
Has thanked: 962 times
Been thanked: 893 times
Nakonec se mi podařilo rozchodit jeden z SCSI disků od Krupkaje (za nejž ještě jednou díky). Je to http://bk0010.narod.ru/DRIVESPECS/FUJITSU/1058.txt. Dle dokumentace má CHS 2379/6/512, jenže HDToolBox pod WB 2.1 chce parametry Cylinders/Heads (ty jsou jasné), ale pak Blocks per Track a Blocks per Cylinder (čili žádné sektory). Bohužel via řadič (Kronos II) parametry nenačtu, neb to evidentně nepodporuje (stejně jako se s Kronosem nebaví HDInstallTools, kdyby mi to chtěl někdo poradit :-) ).
Hádám, že BPT a BPC by se měly dát nějak dopočítat, protože jsem zkoušel dát jako BPT 63 a BPC náhodně, aby mi to dalo 505MB (čili pod kapacitu disku) - jenže to vedlo akorát k záseku při pokusu o naformátování disku (někde kolem 80%). Takže z prstu si ty údaje asi cucat nemohu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak z CHS disku dostat BPT?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 12:07 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 190
Has thanked: 12 times
Been thanked: 42 times
BPC=BPT*Heads


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak z CHS disku dostat BPT?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 13:07 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7608
Bydliště: Praha
Has thanked: 962 times
Been thanked: 893 times
OK, a BCP dám co? Těch 63? Na některých screeshotech jsem viděl 152 nebo i dokonce 256. Co je nejvhodnější pro SCSI II a FFS?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak z CHS disku dostat BPT?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 14:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2014, 22:10
Příspěvky: 190
Has thanked: 12 times
Been thanked: 42 times
Cylinders=2379
Heads=6
BytesPerSector=512
BlocksPerTrack=63
BlocksPerCylinder=378

Je to tip, ale aký je výsledok?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak z CHS disku dostat BPT?
PříspěvekNapsal: 08 pro 2015, 15:18 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7608
Bydliště: Praha
Has thanked: 962 times
Been thanked: 893 times
To ještě nevim. A2000 vytáhnu až po A600, která momentálně okupuje jediné volné místo v bytě a také potřebuje krutou instalaci :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz