OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 29.02.2020, 15:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 22.11.2018, 15:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Odkaz jiz funguje. Dnes jsem drobatko optimalizoval muj vcerejsi kod a spravil snad jiz posledni chybu v ramci fungovani efektu vibrato. Chybu je slyset lepe ve vyssich tonech, co je treba dalsi jiz preeditovany pattern ;)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06.01.2020, 23:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Ahoj, s asm na Amize se pořád hraju a zatím rozhodně nějak zásadně nepolevuji ;)

V rámci mé hudební rutiny jsem v poslední době řešil hraní sólového nástroje. Zanášela sa mi mi do něj vysoká frekvence. Byl jsem na to upozorněn (od PGho). V současné verzi používám na sólo 7 samplů, které střídám při hraní skladby dle potřeby. Jde o to, že je třeba sampl ve skladbě hrát dostatečnou rychlostí. Viz tabulka je sampl 96 v 1.oktávě posunutý o oktávu níže vůči originálu. Aby jsem dosáhl dostatečné rychlosti hraju každý tón samplu 96 o 2 oktávy výše (čím vyšší tón, tím rychleji se sampl hraje). Na zahrání tónu A1 a A1# nemůžu použít sampl 96. Hraje se moc rychle a sampl se již nehraje bezchybně. Tyhle tóny hraju pomocí G1#, tedy vlastně o 2 oktávy výše a to je G3#. Pomocí G3# zahraju za použití 2 samostatných samplu (97,98) určených pouze pro tyhle 2 tóny ve skutečnosti A1 a A1#. Pak mám sampl 99, který není v rámci vzorku posunutý o oktávu níže. Je tedy frekvenčně na své původní hodnotě. Tento sampl nicméně hraju o 1 oktávu výše. Sampl 96 jsem hrál výše o 2 oktávy. Sample 9a a 9b jsou samostatné a fungují stejně jako sample 97 a 98. Mám je přesamplované v Protrackeru, aby mi hráli vyšší tóny nižší rychlostí. Ve skladbě Atari Goes On! se tón H2 nehraje a tak používám samostatný sampl přesamplovaný Protrackerem a hraju C3 pomocí nejvyšší možné rychlosti tónem G2#. Sample 9a,9b a 9c již o oktávu výše nehraju. Snad jsem to napsal srozumitelně :). Ještě skusím zjemnit vibrato a dát hlasitost sólového nástroje nahoru. Amiga má pro mne v současné době rozsah 4 oktáv (0-3). 4.oktávu mám sice nadefinovanou, ale tón samplu se v ní již nezvyšuje. Sólový nástroj je po zvukové stránce chiptune. Původně jsem hrál již i pouze 1 sínusovku. Nicméně u jednoho přesamplování jsem měl délku samplu 1 sínusovky v nepárném počtu bajtů a s tím si Amiga neporadí. Tak jsem použil sínusovek v každém samplu více. Po zvukové stránce je hraní nástroje z tak 98 procent shodné jako by jsem ho hrál pouze s 1 sínusovkou. No a v odkazu je tohle vše v "pohybu" :)
Kód:
 0.oktáva        1.oktáva          2.oktáva           3.oktáva        4.oktáva

 01 1712 C0      0d(96) 856 C1     19(99) 428 C2      25(9c) 214 C3   31 107 C4
 02 1616 C0#     0e(96) 808 C1#    1a(99) 404 C2#     26 202 C3#      32 101 C4#
 03 1525 D0      0f(96) 762 D1     1b(99) 381 D2      27 190 D3       33  95 D4
 04 1440 D0#     10(96) 720 D1#    1c(99) 360 D2#     28 180 D3#      34  90 D4#
 05 1357 E0      11(96) 678 E1     1d(99) 339 E2      29 170 E3       35  85 E4
 06 1281 F0      12(96) 640 F1     1e(99) 320 F2      2a 160 F3       36  80 F4
 07 1209 F0#     13(96) 604 F1#    1f(99) 302 F2#     2b 151 F3#      37  76 F4#
 08 1141 G0      14(96) 570 G1     20(99) 285 G2      2c 143 G3       38  71 G4
 09 1077 G0#     15(96) 538 G1#    21(99) 269 G2#     2d 135 G3#      39  67 G4#
 0a 1017 A0      16(97cA) 508 A1   22(9acA) 254 A2    2e 127 A3       3a  64 A4
 0b  961 A0#     17(98cAm)480 A1#  23(9bcAm)240 A2#   2f 120 A3#      3b  60 A4#
 0c  907 H0      18(99) 453 H1     24(-----)226 H2    30 113 H3       3c  57 H4


https://www.youtube.com/watch?v=VY8wtko ... Adth4OAd6k

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.01.2020, 01:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8608
Bydliště: Praha
Has thanked: 1225 times
Been thanked: 1027 times
To se mi líbí, o tom žádná. Ale když už to dělaš v ASM, tak proč se omezuješ jen na 4 kanály? A na úpravu samplů je lepší WavoSaur na PC, pokud necheš bejt nutně "amiga-only" :-) Doladit pak ty samply můžeš v OpenMPT.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.01.2020, 22:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Jsem rád, že vůbec hraju samotné 4 kanály. V rámci 8 bitových počítačů se mi i tak více líbí 4 kanálová hudba vůči té 8mi kanálové (v 92.roce by to u mne asi bylo jinak). Je to pro mne více retro. Možná začnu uvolňovat 1 kanál na hraní posledního nástroje stejně jako je to u Atari verze. Na to ale budu muset upravit mou hudební rutinu.

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07.01.2020, 22:01 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Zdvojený příspěvek :atari: :A

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10.01.2020, 18:48 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Snížené vibrato, hlasitost nechávám původní, již i 105 procent bylo dle mne hodně.

https://youtu.be/M5OALRphArs

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21.01.2020, 21:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Skupina: CD (Lisiak4, PG)

K mé hudební rutině, pro uživatele nepodstatné, pro mne užitečný krok. Sólový nástroj místo 7 samplů teď používá sample 4. Šlo by to dát i na 3, to by již ale šlo na úkor neprehlednosti.

Současné vibrato pro sólový nástroj (+=1 byte):
Kód:
   ++++++
 ++      ++
+          +
  ++++++++  ++    ++++    +    +++
              +          +
               ++      ++
                 ++++++


EXE CD beta 21012020 zkraceno o 2 patterny (snad Amiga 500 a lepší, testováno A1200, 4 MB FAST RAM):
Příloha:
Atari Goes ON! CD 21012020.zip [21.06 KiB]
21 krát

YouTube:
https://youtu.be/n6Ddkp3dqwo

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 01.02.2020, 13:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 1745
Bydliště: Brno
Has thanked: 443 times
Been thanked: 149 times
Jak jsem mel streda, ctvrtek volno, vrhnul jsem se na cast kodu, ktera pracuje velice rychle s prepinanim samplu po sobe pro na buzeni dojmu hrani 2 samplu v jednom momentu, jeste neni hotovo, ale v zaveru mi to zacalo fungovat. Kod jsem si dovolil dat moc daleko od kodu co mi synchronizuje rychlost.Az 25 radku daleko,to byl kod pro vibrato.Tak snad to vibratu nebude vadit, musel jsem vypnout, ze 2 volnych dnu 24 hodin na asm. Ale mam radost, ze jsem na to preci jen prisel, chybu v kodu jsem nedokazal odhalit a bezchybnost kodu se pak i prokazala :)

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 143 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz