OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 srp 2017, 02:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 09:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1430
Bydliště: Brno
Has thanked: 339 times
Been thanked: 95 times
Ahoj,

při jednoduché melodii jsem dospěl k závěru, že bych potřeboval tón mezi D2# a E2. Je tohle normální stav při tvorbě hudby na počítači / na Amize? Koukal jsem na netu a takový tón asi neexistuje? Stalo se vám něco podobného? Když jo tak jak to řešíte? Já si takový tón klidně doprogramuji, ale nerad bych dělal něco nestandardně = špatně. Co jsem si v rámci samplů všiml, tak jsem již narazil na takové, kde 1 nástroj byl ve 2 verzích (2 sample) a 2. sampl stejného nástroje byl frekvenčně posunut.

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 19:05 
Offline
Kecka

Registrován: 30 led 2015, 20:23
Příspěvky: 40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times
V hudbe to problem rozhodne neni https://cs.wikipedia.org/wiki/Lad%C4%9Bn%C3%AD ladeni je vicero druhu. Na wiki jsou i ukazky jak zni stejna skladba v ruznem ladeni. A mozna te bude zajimat i tohle: https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikroton% ... 3%AD_hudba . Co to znamena frekvencne posunut? Jine spektrum? Nebo stejny ton u obou samplu ma jine ladeni? Jak sis samply pripravoval?

_________________
Amiga 600 + 2MB Handmade Chip Ram


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 19:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1430
Bydliště: Brno
Has thanked: 339 times
Been thanked: 95 times
Používám hotové sample:
https://archive.org/details/AmigaSoundt ... Packsst-xx

Frekvenčním posunutím jsem měl na mysli, že máš 2 sample s názvem:
piano_1
piano_2

a piano_2 na stejné frekvenci (u Amigy periody) třeba na tóne C2 má jinou výšku tónu jako piano_1 na C2.

Se samply jsem zatím z téhle sady neměl problém. Jen asi s 1 samplem a ten měl právě i tu pro mne správnou druhou variantu. Ani se samplem u kterého se teď neumím trefit aby zahrál to co chci se zdá není problém, pár tónu s ním mám již odehraných a je to OK. Tedy si tón E2 ponížim +- o čtvrtinu, aby jsem se dostal mezi D2# a E2. Nastavím si ho přesně jak potřebuji dle sluchu. Tak snad se správně trefím.

Vycházím v rámci periody z tohohle nastavení:
viewtopic.php?f=119&t=3537&start=60#p53425

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 20:34 
Offline
Kecka

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 65
Has thanked: 19 times
Been thanked: 1 time
To das cez VSTfx konkretne:
frequency shifter
resp. frequency pitch
A mas...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 20:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1430
Bydliště: Brno
Has thanked: 339 times
Been thanked: 95 times
Já mám hudební rutinu naprogramovanou v assembleru... .

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 21:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6020
Bydliště: Praha
Has thanked: 720 times
Been thanked: 714 times
Nevím jak v asm, ale tohle se v ProTrackeru opravdu řeší dalšími samply. Nicméně si myslím, že to je dáno jen a pouze "omezeními" PT a ve skutečnosti by to mělo jít v ASM posunout i "ručně". Paule je celkem jedno, co a jak přehrává.

_________________
Nemám vůbec nic! Jsem jen admin... I have no computers - i'm only admin... Ich habe keinen Computer, ich bin nur Admin... Je n´ai rien du tout. Je ne suis qu´administrateur.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2017, 23:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1430
Bydliště: Brno
Has thanked: 339 times
Been thanked: 95 times
Jasně další výšku tónu můžu vybírat v rozsahu 340 až 359. Samozřejmě bude to někde mezi (+- 349).
Jo i tohle jsem chtěl slyšet, že se to v PT takhle řeší.

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2017, 06:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 987
Has thanked: 174 times
Been thanked: 173 times
misticjoe píše:
Nevím jak v asm, ale tohle se v ProTrackeru opravdu řeší dalšími samply. Nicméně si myslím, že to je dáno jen a pouze "omezeními" PT a ve skutečnosti by to mělo jít v ASM posunout i "ručně". Paule je celkem jedno, co a jak přehrává.


Ale v PT je přece u každého samplu volba finetune.

_________________
Have you played ATARI today?
http://blog.factor6.cz | http://about.me/factor6 | kvalitní hudbu je třeba podpořit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2017, 07:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1430
Bydliště: Brno
Has thanked: 339 times
Been thanked: 95 times
Factor6 píše:
misticjoe píše:
Nevím jak v asm, ale tohle se v ProTrackeru opravdu řeší dalšími samply. Nicméně si myslím, že to je dáno jen a pouze "omezeními" PT a ve skutečnosti by to mělo jít v ASM posunout i "ručně". Paule je celkem jedno, co a jak přehrává.


Ale v PT je přece u každého samplu volba finetune.

Díky :like: :atari:

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2017, 07:37 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6020
Bydliště: Praha
Has thanked: 720 times
Been thanked: 714 times
Factor6 píše:
misticjoe píše:
Nevím jak v asm, ale tohle se v ProTrackeru opravdu řeší dalšími samply. Nicméně si myslím, že to je dáno jen a pouze "omezeními" PT a ve skutečnosti by to mělo jít v ASM posunout i "ručně". Paule je celkem jedno, co a jak přehrává.


Ale v PT je přece u každého samplu volba finetune.


Tak jsem zase o něco chytřejší :-) Díky za informaci!

_________________
Nemám vůbec nic! Jsem jen admin... I have no computers - i'm only admin... Ich habe keinen Computer, ich bin nur Admin... Je n´ai rien du tout. Je ne suis qu´administrateur.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz