OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 13.08.2020, 12:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Turbo Plus pro Commodore Plus/4
PříspěvekNapsal: 02.07.2014, 10:38 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2012
Has thanked: 1322 times
Been thanked: 382 times
Zkoušeli jste někdo tohle rozšíření (basicu + turbo)?
Jak se snáší s rozšířenou ROM/RAM pamětí u +4?

http://plus4world.powweb.com/software/Turbo_Plus

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo Plus pro Commodore Plus/4
PříspěvekNapsal: 02.07.2014, 12:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
To vyzera dobre.

p.s. ohladne spoluprace z +4 rozsirenim mas info v tvojom linku

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo Plus pro Commodore Plus/4
PříspěvekNapsal: 04.07.2014, 03:29 
Offline
Radil

Registrován: 12.05.2013, 22:02
Příspěvky: 254
Has thanked: 9 times
Been thanked: 46 times
Chtelo by to vyjadreni uzivatele Plus4 co ma s kazetakem a turbem zkusennosti, vypada to ze pouziti turba je odlisne od C64.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turbo Plus pro Commodore Plus/4
PříspěvekNapsal: 11.04.2015, 20:13 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2012
Has thanked: 1322 times
Been thanked: 382 times
Otevřel jsem starší typizovanou pluskovou cartridge s programem SCRIPT/PLUS
a v ní je úplně stejný plošnák jako u TURBO PLUS prodávaného ještě dnes na německé ebayi.
Má i stejný label ARTWORK...

Je známo více o těchto paměťových cartridgích? Jako by byly připraveny na více variant paměti (8, 16, 32, ...?) v 1 - 2 čipech, event. s naswitchováním.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: ROM cartridge
PříspěvekNapsal: 07.07.2020, 19:56 
Offline
Tichošlápek
Uživatelský avatar

Registrován: 18.02.2019, 14:00
Příspěvky: 2
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Objevil jsem Open C16 cart, do kterého se dají dát až dvě EPROM.
https://github.com/SukkoPera/OpenC16Cart
Plošňáky jsem si objednal v Číně, po registraci dostanete slevu 5$, 5 ks mě vyšlo na 10$ včetně poštovného.

Mám plošňáky, mám EPROM, mám programátor, ale výběr pro plus/4 je omezený.

Neviděl někdo někde návod, jak se dá z PRG udělat BIN soubor, který by byl funkční jako cartridge?

_________________
Commodore plus/4 + JiffyDOS, Datasette 1531, Disk drive 1541-II + JiffyDOS, Pi1541


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz