OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 17:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2018, 22:44 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
misticjoe píše:
Bych měl dvě výhrady:
a) to není jedna z mála akcí - těch akcí je za rok naštěstí dost a tím pádem je z čeho vybírat
b) Wolf3D opravdu na základním Atari neběhá plynule - mohu porovnat, bo mám pro klasické 68000 Atari turbínu. Na 28Mhz je to plynulé :-)



Mistiku, mysticky se mýlíš.

Stav je takový: Wolf 3D běhá plynule na každém základním atari s pamětí 2MB a výš.

- Na ST(fm) běhá plynule po mírném odzoomováním (v poslední verzi se tuším nastaví samo).
- STE běhá plynule na plné rozlišení (využívá blitter chip)
- Článek mluví o rozběhání na mém STE = 8 MHz a 4MB-RAM
- Už jsi ho u mě měl možnost na Resetkání vidět...

PS. vy amigisti máte zase více barviček... :-)

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 10:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Tak jinak. Je to na 8Mhz hratelné, ale ne plynulé. A basta :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 11:28 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
Ale je, na každém Resetkání/akci ho na STE o 8 MHz pouštím - každý ho může vyzkoušet.

Kdyby ho Robert nevyzkoušel, asi by o plynulosti nepsal, že ;)

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 12:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Vypada to takhle ?

https://www.youtube.com/watch?v=6pMD9HDHADc

To by asi "plynule" slo vicemene nazvat. Pixely to jsou ovsem giganticke.


Naposledy upravil Doda dne 23 kvě 2018, 14:31, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 13:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Já nevím, tohle se mi zdá plynulejší.
https://youtu.be/x8o0a5ntxfc?t=14m27s

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:17 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 865
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 85 times
Been thanked: 146 times
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:28 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Poison píše:
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)


Vzhledem k tomu ze pises "rejpete", asi myslis vice lide nez jednoho a zrejme tedy i muj dotaz, coz je proste dotaz, nic jineho. Kde na tom co vydis za "rejpani"? Protoze jsem to nevidel, tak me zajima, jestli to vypada jako na tom videu. A vypada? Vis to ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:33 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 865
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 85 times
Been thanked: 146 times
Doda píše:
Poison píše:
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)


Vzhledem k tomu ze pises "rejete", asi myslis vice lide nez jednoho a zrejme tedy i muj dotaz, coz je proste dotaz, nic jineho. Kde na tom co vydis za "ryti"?


to bylo za gigantické pixely :) Když si vzpomenu na AB 3D 1 tak mi to nepřijde optimální hodnocení :)

ale nechme toho, STE předvedlo něco co A500 nikdy nepředvede i když je to lepší stroj.

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:35 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 865
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 85 times
Been thanked: 146 times
Doda píše:
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


tak tedka uplně přesně nevim na co odpovídáš. nevim co ? :) kdybys věděl, co já všechno nevim :)

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, Phonemark, 2x XF551), (SIDEII, Ultimate Cart, M.Dadok 64k), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 15:23 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 237
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
umí ten Vampire na A500 emulovat mimo CPU i AGA?

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
sandokan píše:
umí ten Vampire na A500 emulovat mimo CPU i AGA?


Ano, ale ta verze neni jeste verejne dostupna. Navic to smeruje ke stand-alone verzi, ke ktere neni potreba ani ta Amiga.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Abych to uvedl na pravou míru - já to nehodnotím z pohledu Amigisty. Už dávno nejsem jen Amigista. Jsem multiplatformní. Takže nejde o rýpání, jen prosté konstatování, že na 28Mhz STFM mi ten Wolf3D přijde plynulejší (hýbe se rychleji), než na STE 8Mhz. To video, co jsem poslal, je samo z PC.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:20 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Poison píše:
Doda píše:
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


tak tedka uplně přesně nevim na co odpovídáš. nevim co ? :) kdybys věděl, co já všechno nevim :)


Pres velebeni Atari ji nevidis. Moje otazka je: “Vypada ten Wolf na holem ST presne jako na to videu?”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:27 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno
Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times
Doda píše:
...Moje otazka je “Vypada ten Wolf na holem ST presne jako na to videu?”


Ano, to video odpovídá holému STE o 8 MHz.

Kdyby to bylo jen ST(fm), bylo by tam menší odzoomování a méně barev.

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: danhard a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz