OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 15 lis 2018, 22:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 22 kvě 2018, 22:44 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 48
Bydliště: Brno
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
misticjoe píše:
Bych měl dvě výhrady:
a) to není jedna z mála akcí - těch akcí je za rok naštěstí dost a tím pádem je z čeho vybírat
b) Wolf3D opravdu na základním Atari neběhá plynule - mohu porovnat, bo mám pro klasické 68000 Atari turbínu. Na 28Mhz je to plynulé :-)



Mistiku, mysticky se mýlíš.

Stav je takový: Wolf 3D běhá plynule na každém základním atari s pamětí 2MB a výš.

- Na ST(fm) běhá plynule po mírném odzoomováním (v poslední verzi se tuším nastaví samo).
- STE běhá plynule na plné rozlišení (využívá blitter chip)
- Článek mluví o rozběhání na mém STE = 8 MHz a 4MB-RAM
- Už jsi ho u mě měl možnost na Resetkání vidět...

PS. vy amigisti máte zase více barviček... :-)

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 10:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7528
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Tak jinak. Je to na 8Mhz hratelné, ale ne plynulé. A basta :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 11:28 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 48
Bydliště: Brno
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Ale je, na každém Resetkání/akci ho na STE o 8 MHz pouštím - každý ho může vyzkoušet.

Kdyby ho Robert nevyzkoušel, asi by o plynulosti nepsal, že ;)

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 12:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Vypada to takhle ?

https://www.youtube.com/watch?v=6pMD9HDHADc

To by asi "plynule" slo vicemene nazvat. Pixely to jsou ovsem giganticke.


Naposledy upravil Doda dne 23 kvě 2018, 14:31, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 13:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7528
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Já nevím, tohle se mi zdá plynulejší.
https://youtu.be/x8o0a5ntxfc?t=14m27s

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:17 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 947
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 106 times
Been thanked: 159 times
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:28 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Poison píše:
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)


Vzhledem k tomu ze pises "rejpete", asi myslis vice lide nez jednoho a zrejme tedy i muj dotaz, coz je proste dotaz, nic jineho. Kde na tom co vydis za "rejpani"? Protoze jsem to nevidel, tak me zajima, jestli to vypada jako na tom videu. A vypada? Vis to ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:33 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 947
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 106 times
Been thanked: 159 times
Doda píše:
Poison píše:
no tak já nevim, ale A500 3D "akce" nejsou ani zdaleka takhle plynulé a to jsou jen čistě vektorové bez textur (behid the iron gate, atd . .) :) Tak nechápu do čeho rejpete ;-) Až na A500 bude běhat W3D jako na STE může se rozvinout diskuze, ale tohle je jen popichování :)


Vzhledem k tomu ze pises "rejete", asi myslis vice lide nez jednoho a zrejme tedy i muj dotaz, coz je proste dotaz, nic jineho. Kde na tom co vydis za "ryti"?


to bylo za gigantické pixely :) Když si vzpomenu na AB 3D 1 tak mi to nepřijde optimální hodnocení :)

ale nechme toho, STE předvedlo něco co A500 nikdy nepředvede i když je to lepší stroj.

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:35 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 14:52 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 947
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 106 times
Been thanked: 159 times
Doda píše:
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


tak tedka uplně přesně nevim na co odpovídáš. nevim co ? :) kdybys věděl, co já všechno nevim :)

_________________
ATARI IS THE BEST IN KNOWN UNIVERSE ( in whole unknown too, of course! )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 15:23 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 262
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times
umí ten Vampire na A500 emulovat mimo CPU i AGA?

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:17 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
sandokan píše:
umí ten Vampire na A500 emulovat mimo CPU i AGA?


Ano, ale ta verze neni jeste verejne dostupna. Navic to smeruje ke stand-alone verzi, ke ktere neni potreba ani ta Amiga.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:19 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7528
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Abych to uvedl na pravou míru - já to nehodnotím z pohledu Amigisty. Už dávno nejsem jen Amigista. Jsem multiplatformní. Takže nejde o rýpání, jen prosté konstatování, že na 28Mhz STFM mi ten Wolf3D přijde plynulejší (hýbe se rychleji), než na STE 8Mhz. To video, co jsem poslal, je samo z PC.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:20 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1299
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Poison píše:
Doda píše:
Chapu, jen jesitnost. A vypada to tak nebo ne? Nebo proste nevis?


tak tedka uplně přesně nevim na co odpovídáš. nevim co ? :) kdybys věděl, co já všechno nevim :)


Pres velebeni Atari ji nevidis. Moje otazka je: “Vypada ten Wolf na holem ST presne jako na to videu?”


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RESETkání 5.5. - 8.5.2017
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2018, 16:27 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:39
Příspěvky: 48
Bydliště: Brno
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Doda píše:
...Moje otazka je “Vypada ten Wolf na holem ST presne jako na to videu?”


Ano, to video odpovídá holému STE o 8 MHz.

Kdyby to bylo jen ST(fm), bylo by tam menší odzoomování a méně barev.

_________________
ATARI je dravá fosílie z dob, kdy po světě běhaly počítače různých srdcí, vzhledů, duší. Spí někde v rohu. Čeká, až se vrátí její čas. Tak tedy vezměme krumpáč, pájku a pojďme otevírat hroby!

STE, FALCON 030 (MEGA STE skříň), 2X MacPro 1.1, Powerbook 12"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz