OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 14 pro 2019, 01:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 12 srp 2019, 13:24 
Offline
Prvnička

Registrován: 12 čer 2018, 11:44
Příspěvky: 22
Has thanked: 15 times
Been thanked: 4 times
Nemáte niekto v archíve z hlbokej minulosti algoritmus na vyplnenie plochy v TP 3.0 pod Sharp MZ 800?
Chcem oživiť retroprojekt graf. editora z detstva a trochu som sa zasekol... :sharp:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 srp 2019, 15:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1074
Has thanked: 232 times
Been thanked: 256 times
Sice nemám, ale doporučil bych tuto knížku, kde je algoritmus popsán na str.90 pascalovským pseudokódem.
Kód:
procedure SEED FILL ( x , y, { s tartovací bod }
                      bc, { barva hranice }
                      fc : integer { barva plnění } );
var i: integer;
begin
     i : = Get Pixel Color ( x , y ); { vrací barvu p ixelu ( x, y) }
     if (i <> bc ) and (i <> fc ) then
     begin
          Set Pixel Color ( x , y , fc ); { nastaví barvu pixelu (x, y) }
          SEED FILL ( x+ l , y , bc , fc );
          SEED FILL ( x- I , Y , bc , fc );
          SEED FILL ( x , y+ l , bc , fc );
          SEED FILL ( x , y- l , bc , fc );
     end
end { SEED FILL }

Kromě toho jsou tam i další algoritmy, které by se mohli do tvého editoru šiknout ;-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 srp 2019, 16:34 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 22:32
Příspěvky: 647
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 183 times
Been thanked: 162 times
Měl by tam být ještě čítač hloubky vnoření rekurze, aby u složitého obrázku nepřetekl zásobník.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 srp 2019, 12:21 
Offline
Radil

Registrován: 23 čer 2013, 23:49
Příspěvky: 512
Has thanked: 25 times
Been thanked: 100 times
Nejméně náročné řešení na velikost paměti (kromě jiného pomalejšího algoritmu) je pomocí fronty a ne zásobníku/rekurze.

Fronta by měla být maximálně tak velká jako je největší obvod při kreslení výplně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 srp 2019, 14:57 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 21:14
Příspěvky: 2350
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 259 times
Been thanked: 455 times
Tak ono je v principe jedno ci sa pouzije zasobnik alebo fronta, zmeni sa iba poradie ktorym sa plocha vyfarbuje.
Samozrejme myslim pripad ked sa ten zasobnik vyuziva rovnako efektivne ako fronta.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz