OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 29.03.2020, 07:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pascal/MT+
PříspěvekNapsal: 19.03.2020, 03:05 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07.05.2014, 01:21
Příspěvky: 1429
Bydliště: Praha
Has thanked: 181 times
Been thanked: 324 times
Narazil jsem celkem náhodou na Pascal/MT+ https://winworldpc.com/product/pascal-mt/5x-cpm
Na rozdíl od Turbo Pascalu by to nemělo potřebovat Z80 - v manuálu píšou 8080/8085/Z80 a alespoň 48 Kb paměti.
Nezkoušel to někdo? Dává to docela naději, že by to mohlo chodit na PMD... Nebo třeba na NCB85.

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pascal/MT+
PříspěvekNapsal: 19.03.2020, 09:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 06.03.2018, 16:00
Příspěvky: 120
Has thanked: 0 time
Been thanked: 48 times
Ahoj, někde jsem o něm zaslechl, když jsem sháněl programy pro svůj Stone64kb. Teď jsem si ho stáhl a nakopíroval do Stone a zkusil přeložit přiložený INDEXER.PAS - kompilace proběhla OK, slinkování též, výsledný program je funkční. Oproti klasickému Turbo Pascalu je ale nutné použít externí editor a po přeložení do mezikódu ještě slinkovat s knihovnou pascalu. Je tam sice parametr "A", který spustí linker automaticky, ale to mi nějak nefunguje. Pro 8080 je to jistě alternativa, ale na Z80 dám jistě přednost Turbo Pascalu. I při porovnání paměťových nároků mi Turbo vychází lépe 22544b Turba proti 16345b MTPascalu.

Petr


Přílohy:
MTPASCAL.png
MTPASCAL.png [ 26.47 KiB | Zobrazeno 287 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pascal/MT+
PříspěvekNapsal: 20.03.2020, 16:14 
Offline
Kecálek

Registrován: 06.03.2018, 16:00
Příspěvky: 120
Has thanked: 0 time
Been thanked: 48 times
Tak parametr $A vyřešen - ve starším manuálu jsem nalezl, že na disku musí být ještě soubor se stejným názvem jako je kompilovaný zdroják, ale s koncovkou .CMD, který obsahuje vlastní příkazové parametry pro linker - pak se vše přeloží a slinkuje "jedním tahem".

Petr


Přílohy:
LinkerMT.png
LinkerMT.png [ 20.57 KiB | Zobrazeno 221 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz