OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 19 črc 2018, 06:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Moderna alternativa zdroja Didaktik M?
PříspěvekNapsal: 24 úno 2015, 22:48 
Existuje nejaka moderna alternativa zdroja pre Didaktik M?
Resp. poprosim popis zapojenia ak niekto ma... Dakujem.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 08:21 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1802
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 285 times
Been thanked: 274 times
No ja uz zkousel tohle, http://www.nc.cz/napajeci-zdroj-240v-na ... 69244.html. Zbastlil jsem jen redukci molex->din . Ta redukce se pak da pouzit i s PC zdrojem. Schema nemam...

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Moderna alternativa zdroja Didaktik M?
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 08:45 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1244
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Podobne zdroje jsou asi oblibene a vetsinou to i funguje, ale zrejme z nich leze pekny bordel. Myslim, ze uz to tema tady bylo. Solaris si taky jeden podobny koupil k Ondrovi a za odmenu mu s nim nefungovalo vubec nahravani.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 09:31 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1802
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 285 times
Been thanked: 274 times
Žádný zázrak to není, máš pravdu. Ale s eMkem i Gamou to jelo dobře. Ty origo zdroje dávaj nezatížené +19 a +8 - +10 V, takže v didaktikách je myslím i nějaká stabilizace. Není ondra na 9V???

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 09:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 06 zář 2013, 17:35
Příspěvky: 118
Has thanked: 3 times
Been thanked: 14 times
Starej_Mraf píše:
Žádný zázrak to není, máš pravdu. Ale s eMkem i Gamou to jelo dobře. Ty origo zdroje dávaj nezatížené +19 a +8 - +10 V, takže v didaktikách je myslím i nějaká stabilizace. Není ondra na 9V???

Nie je pravda, mam podobny zdroj a s mojou Gamou mam v obraze hnusne rusenie. Normalne pouzivam klasicky pisickarsky AT zdroj, ten sa osvedcil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 09:38 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1802
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 105 times
Ne, v Didaktiku jde +5V přímo na logiku.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 11:03 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1802
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 285 times
Been thanked: 274 times
Já těch zdrojů mám několik, všechny jsem objednával z číny. Z první várky mám oba dva a fungují dobře, jeden mám přímo k Amstrad CPC 6128, druhý požívám libovolně. Z druhé várky nepřežil ani jeden! (byly 3). Tak jsem znovu objednal 3 a jeden dosud mám, používám ho nromálně s HDD, jeden umřel a ten druhý šel jako náhražka. Pak jsem objednával ještě jednou, dražší a těžší. Oba fungují, právě jeden z nich jsem testoval s didaktikem. A chodí bez problému.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 14:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1188
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 222 times
Been thanked: 407 times
Starej_Mraf píše:
Žádný zázrak to není, máš pravdu. Ale s eMkem i Gamou to jelo dobře. Ty origo zdroje dávaj nezatížené +19 a +8 - +10 V, takže v didaktikách je myslím i nějaká stabilizace. Není ondra na 9V???


Zdroj jsem koupil a testoval s ním Sama a poblikával tuším obraz a Ondra nedokázal nic nahrát přes magnetofonový vstup. Ondra má v sobě stabilizátor 7805, takže je fuk, jestli se tam připojí 9V nebo 12V. Mimochodem s klasickým 200W PC zdrojem jel Ondra i Sam v pohodě.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 14:36 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1802
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 285 times
Been thanked: 274 times
No, asi to bude kus od kusu. Pravdou je, že ty co chvíply fakt stály za prd. Ty ostatní mi nepřijdou špatný, dávaj poměrně přesně 5 i 12V a třeba samík mi zrovna s tím zdrojem chodí, ale vrčí na pozadí, nicméně to je stejné i u originálního zdroje.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 úno 2015, 19:04 
Takze PC zdroj len AT ci moze byt aj ATX?
A ake je zapojenie na Didaktik M DIN?
To by som mozna zvladol.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015, 13:33 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 zář 2013, 21:59
Příspěvky: 185
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times
Jeden takový malý zdroj s molexem pro napájení HDD jsem rozkreslil. Taky jsem jej koupil k Didaktikovi. Vsechny tyhle zdroje je dobré rozebrat a zkontrolovat na studené spoje.
http://www.schematka.hostuju.cz/Zdroj_5V_12V/Zdroj_%205V_12V.htm


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015, 15:41 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 453
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 57 times
Been thanked: 46 times
Ja mam u nekolika pocitacu tohle http://www.diytrade.com/china/pd/692697 ... apter.html


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 bře 2015, 17:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1614
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 478 times
Been thanked: 339 times
Ten vypada dobre. Potreboval bych ale trosku silnejsi na 5V vetvi pro Atari ST, chce aspon 3A.

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 05 dub 2015, 20:08 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 zář 2013, 21:59
Příspěvky: 185
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times
Nemáte někdo schéma originálního zdroje Didaktiku M? Mám jen zapojení k Didaktiku Gama. Funkce a možná i zapojení bude shodné a to bych chtěl právě zjistit. Zajímá mně i foto vnitřku zdroje a PCB.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 črc 2018, 11:07 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 46
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Zdravím, koupil jsem si Divid a na Spectru jde v pohodě. Ale na Didaktiku bohužel ne. Systém načte ale háže chyby, při spouštění programů a her. Na druhém zdroji, ani nenačte systém u divid. Sekne se natvrdo. Měřeno v Didaktiku bez divid 19,1-4,8 a z divid 17,9-4,7. Zkusil jsem, ještě dva jiné Didaktiky a totéž. Má cenu, něco dělat ze zdrojema? Nebo raději nějakou alternativu? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz