OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 úno 2019, 20:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 30 říj 2013, 15:19 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2103
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 229 times
Been thanked: 393 times
Lanex píše:
A ještě jedna věc. Pokud to chápu správně, tak když na DG nastavím na řídícím portu C0-3 jako vstupní, můžu přepínat pamětovou banku z venku, externím HW na portu C0, nezávisle na software v DG. Je to tak?
Je vobec PC0 vyvedeny na konektore ? Teraz napochytro neviem.

Ale k veci. Samozrejme, mas pravdu, pokial PCL (dolna polovica portu C) nastavis na vstupne, mozes si "z vonku" prepinat pametove banky vnutenim urovne na PC0. Tak isto aj IN 95 ti nacita aktualny stav co prave vnucujes na PC0. Pokial to ale budes chciet robit, pre istotu neprivadzaj pozadovanu logicku uroven na PC0 priamo natvrdo, ale cez nejaky ochranny odpor, napr. 100R. To pre pripad, zeby ti software nejak omylom zlblbol (moze sa stat) a nastavil PCL ako vystupny a na PC0 nastavil uroven opacnu nez tam ty prave vnucujes.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 30 říj 2013, 17:42 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:32
Příspěvky: 337
Bydliště: Kladno
Has thanked: 24 times
Been thanked: 73 times
máš pravdu - zdá se že C0 vyvedený u Gamy ani není... to ale nevadí, byla to jen teorie :)

_________________
>> Amiga 1200, ZX Spectrum+, Didaktik Gama, LnxSpectrum, LnxTracker, https://www.ilnx.cz <<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 09:33 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 179
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 29 times
Been thanked: 9 times
Fajn takže keď chcem prepnúť gamu do 48kb kompatibilný stačí out 127,1 a odstavím tu printer rutinu ?

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 20:03 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2103
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 229 times
Been thanked: 393 times
Gama je 48kB kompatibilna uz defaultne, nic netreba nastavovat.
Preco chces odstavovat printer rutinu ? Prekaza ti nejak ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 20:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1309
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 255 times
Been thanked: 468 times
Pamatuji si, že pár her přesměrovalo výpis hlaviček na tiskárnu, což u Gamy 88 způsobilo zátuh. Pomohl tento POKE 23749,244:POKE 23750,9. U Gamy 89 už to nebylo třeba.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 20:21 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2103
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 229 times
Been thanked: 393 times
V tomto pripade by mohlo pomoct aj OPEN #3,"s"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OUT 127,146 a 154 na Didaktiku Gama
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 14:54 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 06 pro 2016, 17:38
Příspěvky: 179
Bydliště: Pezinok SK
Has thanked: 29 times
Been thanked: 9 times
Busy píše:
Gama je 48kB kompatibilna uz defaultne, nic netreba nastavovat.
Preco chces odstavovat printer rutinu ? Prekaza ti nejak ?

Pamätám si že kamoš na game pred nahrávaním niektorých hier používal nejakú čiernu mágiu len som si nepamätal akú. Pravdepodobne tie poke čo napísal Solaris.

_________________
JIL 800XL SIO2SD ,C=64C SD2IEC×Jiffydos,DIDAKTIK GAMA ,DIDAKTIK M ,A500 1MB +Gotek
SNES ,N64 ,NGC ,Wii ,WiiU ,Switch ,PS ,PS2 ,PS3 ,GB ,GBP ,GBC ,GBA ,GBAsp ,DS ,DSL ,3DS


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz