OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 17:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 10:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 143
Has thanked: 15 times
Been thanked: 38 times
Dostala se mi do rukou deska u ktere se pri bootu objevi pouze stridave zelena a cerna obrazovka. Vim na netu spousta rad (chip RAM, Angus), ale docela by me zajimalo jestli jste se uz nekdo s timto zabyval - jde mi spise o nejake prakticke rady nez o teorii. Tak nejak mi pripada, ze ctu o same teorii, ale nikde zminka typu - "jo mel jsem ten problem, vyzkousel jsem to a to a ted mi to jede " :D .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 10:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
V A600 se toho moc vymenit bez vybaneni neda, neni to jak A500, kde je vse v paticich, takze presne nevim, na jake urovni ti muzu davat rady.

Ma ta A600 vymenene kondenzatory? Tim bych zacal, vymenou a kontrolou vsech cest pod nimi a kolem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 11:14 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1337
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 240 times
Mr.Gorgos píše:
"jo mel jsem ten problem, vyzkousel jsem to a to a ted mi to jede " :D .
Pobavil :-D
Já bych tam vrazil diagnostickou ROM a vidělo by se.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 11:24 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 10:54
Příspěvky: 100
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 77 times
Been thanked: 16 times
Už několikrát tady čtu o diagromce, co to umí a kde ji sehnat? Jeden nikdy neví kdy by ji mohl potřebovat.

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04 Bionic Beaver.
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 11:26 
Offline
Prvnička

Registrován: 17 led 2014, 15:18
Příspěvky: 22
Bydliště: Kyjov
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Zde:

https://amigalove.com/viewtopic.php?f=6&t=324

píšou spoustu faktů, ale tvrdí, že zelená obrazovka je chyba RAM.

dušan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 12:04 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1337
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 240 times
Zde:
http://www.diagrom.com/

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 13:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Mohl by někdo nahodit prosím dump té romky? Nějak jsem ho nikde nenašel, jen sources. Díky moc

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 13:33 
Online
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1189
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 222 times
Been thanked: 408 times
http://www.diagrom.com/index.php/download/

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 13:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
He, dobřééé. Jsem slepéj :-) Díky!

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 15:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 143
Has thanked: 15 times
Been thanked: 38 times
Na desku nebylo dle meho usudku asi nikdy sahnuto, ale je ve velice peknem stavu - tak bych ji rad ozivil.

Kazdopadne kondenzatory vymenim a asi nejlepsi na zacatek bude ta diagnosticka ROM jak pise rEVERz a dal se uvidi :| .

Nemel by nekdo Epromku 27C400 s vypalenym diagROM v1.0 pro A600? Na tu 27C400 se myslim do programatoru pouzivala nejaka redukce a tu ja nemam a muj programmer ji asi nezna.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 15:50 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1337
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 240 times
Mr.Gorgos píše:
Nemel by nekdo Epromku 27C400 s vypalenym diagROM v1.0 pro A600? Na tu 27C400 se myslim do programatoru pouzivala nejaka redukce a tu ja nemam a muj programmer ji asi nezna.
Mohl bych ti jen půjčit. Mám volné dvě a ty používám na testování(A1200 potřebuje osazené obě).
Mohl bych ti nahrát KS3.1 a ten test. Pak by jsi mi je vrátil. Tedy za poštovné tam/zpět ;-)
Jinak u té diag. doporučuji používat test přes terminál a rs232 port. Já používám oblíbený TTerm či Putty.

Ale není ten test úplně jednoznačný. Mám třeba A1200 která s diag jede, a zdá se ok, ale s KS ani ťuk :-(

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 19:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 10:54
Příspěvky: 100
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 77 times
Been thanked: 16 times
solaris104 píše:
http://www.diagrom.com/index.php/download/


Díky, taky jsem slepý jak ten Antonín topič elektrárenský. :bang:

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04 Bionic Beaver.
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 21:11 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 18:08
Příspěvky: 143
Has thanked: 15 times
Been thanked: 38 times
rEVERz píše:
Mohl bych ti jen půjčit. Mám volné dvě a ty používám na testování(A1200 potřebuje osazené obě).
Mohl bych ti nahrát KS3.1 a ten test. Pak by jsi mi je vrátil. Tedy za poštovné tam/zpět ;-)
Jinak u té diag. doporučuji používat test přes terminál a rs232 port. Já používám oblíbený TTerm či Putty.

Ale není ten test úplně jednoznačný. Mám třeba A1200 která s diag jede, a zdá se ok, ale s KS ani ťuk :-(


Jo diky Honzo za nabidku, ale asi si sezenu ty 27C400-ky a poslu ti je na nahrati, abych je pak nemusel vracet :D. Ale napred udelam recap. Je mi jasny, ze ten test musi brat clovek s rezervou.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 21:23 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1337
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 240 times
Mr.Gorgos píše:
Ale napred udelam recap. Je mi jasny, ze ten test musi brat clovek s rezervou.
Myslím že tohle bohužel koďanama nebude.
Leda že by sežraly už něco okolo. Např. u resetu(555) je jeden 10M a ten rád žere ty keramiky a odpory nad ním. Ty jsou zrovna v obvodu DRAM.
Juknu zítra na schéma...když nezapomenu. Pak by ta zelená v obraze dávala smysl.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: AMIGA 600 - green and black screen
PříspěvekNapsal: 27 čer 2018, 21:26 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 724
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 621 times
Been thanked: 46 times
S rEVERZou! :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz