OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 lis 2017, 02:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga A500 + A600 + A1200 + staré hry
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 16:25 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Chci se zeptat, mám tyto 3 počítače. U Amigy A600 se mně stává, že prostě některé staré hry (asi jen OCS) z disket nejsou spustit. Na Amiga A500 v pohodě, u Amigy A1200 pokud navolím pomocí myši OCS jede taky. Jde to nějak prosím vyřešit?? Jen dodám, že hry se spustí na Amiga A600, hudba hraje, ale obraz žádný. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 16:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6383
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
Už jsem jí chvíli nepouštěl, ale nemá A600 taky v early startupu pod advanced options volbu Original Chipset? Je také možné, že s tvou A600 není úplně všechno vpořádku. Nahoď nějakou hru, která ti neběží.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 16:50 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Momentálně hra: Technocop U Amigy A600 jsem taky držel obě tlačítka myši, ale to co je u Amigy A1200 tam není. Toť vše co tam mám: https://ctrlv.cz/nZ4A


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 17:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1046
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 171 times
Been thanked: 361 times
Technocop je stará hra a nejela mi ani pod WinUAE v konfiguraci A600. Pokud máš 2MB CHIP RAM, tak si myslím, že stačí nahodit softkick na Kickstart 1.3 a musí to jet. Takhle jsem to řešil ve své době s Amigou500+ a nenarazil jsem na hru, která by pak nefungovala.

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 17:18 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 667
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 580 times
Been thanked: 44 times
Taky si už nepamatuju, zda jde A600 pustit v režimu OCS, ale zjistil jsem, že některé hry chtějí KS1.3 a přes to vlak nejede. Každopádně máš pěkný základ. Co si nepustíš na A600/A1200, pustíš na pětikilu. Už ti zabývá jen 1000, 500+, 2000, 3000(t), 4000(t), CDTV a CD32, to je dobrý, ne? ;)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 17:41 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Solaris104: Amiga A600 má jen 1MB.

Springy: To co mám, mně na blbnutí stačí :-)

Takže řešení je rozšířit paměť a potom nahodit softkick na Kickstart 1.3. Amiga je více méně pro mě španělská vesnice :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 18:05 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 202
Has thanked: 51 times
Been thanked: 5 times
Este je moznost flashRom 1mb...
http://retrocu.blogspot.sk/2010/12/new- ... 0.html?m=1
Ale neskusal som to.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 říj 2017, 21:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1100
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 144 times
S OCS tohle nesouvisi, je to spis verzi kickstartu a nejede to jen kvuli nejake nahodne jine inicializaci kdesi. Softkick by mozna pomohl, ale na 1MB tezko. Jestli se ti chce experimentovat, dej si do A600 ROMku z te A500 a podle me to pojede.

Nebo si sezen jinou verzi te hry, casto to neslo jen kvuli cracktru, nebo to nekdo opravil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 11:32 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6383
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
Počkej. KS1.3 má 256kB - to by na 1MB Ram mohlo projít. Tj. těch 512kB by mu ještě mohlo zbýt, ne?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 13:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1100
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 144 times
To me nenapadlo. Tak mozna ze to pujde.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 15:51 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
No nějak to nechápu, ale na té Amize A600 potřebuji tvořit diskety, které tam potom následně spouštím. Používám ji hlavně kvůli její velikosti a taky protože má blíž k Amize A500.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 říj 2017, 18:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1046
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 171 times
Been thanked: 361 times
Je to jednoduché, Amiga 600 má v základu 1MB RAM a Kickstart 2.0 (ROM). Problém se starými hrami není v rozdílu OCS a ECS čipsetu. Ten je téměř stejný, jen ECS má několik nových módů, které se pro hry stejně nepoužívají. Problém je v ROM, se kterou staré hry počítají. Stará Amiga 500 měla typicky Kickstart 1.3, který má velikost 256KB. Tedy když si softwarově nahraješ starou ROM 1.3 do A600, zbude ti 768KB RAM. Pro hry, které vyžadují 512KB RAM to bude stačit. Pro hry, které chtějí 1MB RAM to stačit nebude. Proto je ideální mít v A600 2MB RAM, protože ti po nahrání ROM 1.3 zbude 1792KB RAM. Hra Technocop vyžaduje 512KB RAM, takže to bude chodit i na A600 s 1MB RAM. V příloze máš nějakou disketu v dms formátu, která ti softwarově nahodí Kickstart 1.3 pro A600. Když si ji převedeš na disketu, můžeš to zkusit. Ve WinUAE to funguje. Doufám, že jsem to popsal srozumitelně.


Přílohy:
kiks.zip [215.7 KiB]
7 krát

_________________
ZX Spectrum, Amiga
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 12:49 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Nešlo by to prosím přímo v ADF, nějak nevím co s tím DMS?? Omlouvám se. Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 13:18 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 362
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 77 times
Been thanked: 22 times
V rychlosti jsem to překopal do adf, snad to bude fungovat....


Přílohy:
kiks.adf [880 KiB]
6 krát

_________________
Commodore 64, 64C, 64G (SD2iec+FC3+EF3), ATARI 1040 STE (Satandisk+4MB RAM), AMIGA 1200 (Gotek+CF 8 GB PFS3+A1260/80 rev.6 64 MB RAM 105 MIPS), Amstrad CPC 6128, Didaktik GAMA '88 a '89 + ZX 128 (DivIDE+ESXDos).

PC: 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (am5x86-P75, 128 MB RAM,VooDoo2, USB 2.0, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, SB16, DVD-ROM)
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 říj 2017, 13:41 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 02 zář 2014, 20:50
Příspěvky: 24
Bydliště: Dolní Dunajovice
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time
Díky. Tohle z toho vypadlo: https://ctrlv.cz/4a2F má se s tím něco dělat dál??


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz