OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Zptky do minulosti!

Právě je 03.08.2021, 03:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 09.11.2020, 21:52 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 19:08
Příspěvky: 213
Has thanked: 24 times
Been thanked: 65 times
Rad bych se zeptal jak nastavit W10, abych mohl pracovat s CF kartou naformatovanou v real Amize ve WinUAE? Pokus o jakykoli zapis ve WinUAE konci hlaskou "write protect". Uz me nic nenapada co jineho bych nastavil.

Nikdy jsem tento problem na W7 neresil a desitky jsem zatim nejak do hloubky v tomto smeru nezkoumal. Dik.

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 09.11.2020, 22:35 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 09:15
Příspěvky: 2024
Bydliště: Brno
Has thanked: 584 times
Been thanked: 176 times
Já jsem v tomhle lama, nicméně ve WinUAE si můžeš nastavit HDD. Tohle HDD bude sdílet adresář přímo ve Windows. Tedy pak již jen zkopíruješ co potřebuješ přímo ve Win, do tohohle adresáře a ve WinUAE si jen adresář načteš jako HDD. Hned první článek, Vytvoření sdíleného adresáře v odkaze. Snad je to to co jsi hledal.
https://www.amigaportal.cz/node/13

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 09.11.2020, 23:38 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9295
Bydliště: Praha
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 1144 times
To nechce. Chce připojit CFku z Amigy a používat ji ve WinUAE - nakopírovat si na ni rovnou to, co potřebuje. Tahám jen z paměti, ale jestli se nepletu, tak se ve WinUAE musí také povolit zápis na připojená média. Je tam na to zaškrtávací políčko. Ale toho sis hádám všiml.
Máš na CFce jen Amiga oddíl? Winy by si jí pak neměly všímat. V novějších verzích WinUAE (nenapsals, jakou používáš) by měla být možnost locknutí devicu. Když se pak emulace spustí, tak zařízení z Windows zmizí a mělo by se na něj dát normálně zapisovat.

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 10.11.2020, 00:55 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1782
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 206 times
Musis WinUAE spustit jako admin.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 10.11.2020, 19:31 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 19:08
Příspěvky: 213
Has thanked: 24 times
Been thanked: 65 times
Jo resil jsem presne to jak pise misticjoe.


@Doda
"spustit jako admin" pomohlo.

Diky za rady :D .

_________________
************************************************
AMIGA 1200D * ATARI 130XE 800XE 800XL * C64
************************************************


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga CF vs W10 "write protect"
PříspěvekNapsal: 11.11.2020, 01:28 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9295
Bydliště: Praha
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 1144 times
Ty wogo "spustit jako admin" je hned druhá věc, kterou dělám, když něco nefunguje. To mě ani nenapadlo radit :-)))

_________________
Blue Lives Matter


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz