OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 14 lis 2018, 02:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 10:23 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1701
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 510 times
Been thanked: 371 times
Tak mi odeslo po mnoha letech pajedlo. Premyslim, jakou mikropajku koupit. Co pouzivate?

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
Obrázek Disketový magazin Flop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 10:29 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2600
Has thanked: 132 times
Been thanked: 176 times
Weller WS80 - stara a dobra.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 13:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
No nieje to nič extra, ja používam toto: [url=https://vikiwat.com/soldering-station-pro's-kit-608-352-150---420°c-50w-220vac-en.html]proskit[/url]

Edit prečo nefungujú tagy URL ?

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 14:24 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2219
Has thanked: 82 times
Been thanked: 314 times
Shony píše:
No nieje to nič extra, ja používam toto: [url=https://vikiwat.com/soldering-station-pro's-kit-608-352-150---420°c-50w-220vac-en.html]proskit[/url]

Já mám přesně tu stejnou. Koupena v GESu, ale GME ji má myslím taky.

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 15:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 136 times
Shony píše:
No nieje to nič extra, ja používam toto: [url=https://vikiwat.com/soldering-station-pro's-kit-608-352-150---420°c-50w-220vac-en.html]proskit[/url]

Edit prečo nefungujú tagy URL ?


Má to zde problém s koncovkou html. Musel jsem jít v rámci hledaní na tom webu o krok zpět.

Shony píše:
No nieje to nič extra, ja používam toto: proskit

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 16:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
Lisiak4 píše:
Shony píše:
No nieje to nič extra, ja používam toto: [url=https://vikiwat.com/soldering-station-pro's-kit-608-352-150---420°c-50w-220vac-en.html]proskit[/url]

Edit prečo nefungujú tagy URL ?


Má to zde problém s koncovkou html. Musel jsem jít v rámci hledaní na tom webu o krok zpět.

Shony píše:
No nieje to nič extra, ja používam toto: proskit


No to je asi všetko v poriadku, len moje presvedčenie, že PHP programátori sú normálny už je negované.

A to stále považujem PHP za skoro ideálny jazyk pre mňa :P

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 16:43 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 08:15
Příspěvky: 1702
Bydliště: Brno
Has thanked: 410 times
Been thanked: 136 times
Já u sebe PHP zavrhl někdy v roce 2003 po tom jsem jsem zvládl základy HTML. A HTML bylo pro mne v rámci "programování" z nouze ctnost když jsem si na nic jiného nevěřil.

EDIT:
rEVERz píše:
Chlapi - toto je téma o "pájecí stanici" a ne o PHP atd. :arg:

:welcome:

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Naposledy upravil Lisiak4 dne 30 dub 2016, 17:10, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 16:47 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1396
Bydliště: Praha
Has thanked: 186 times
Been thanked: 256 times
Chlapi - toto je téma o "pájecí stanici" a ne o PHP atd. :arg:

_________________
Atari 65XE, 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 17:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 lis 2014, 17:29
Příspěvky: 1063
Bydliště: Milovice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 167 times
Lisiak4 píše:
Já u sebe PHP zavrhl někdy v roce 2003 po tom jsem jsem zvládl základy HTML. A HTML bylo pro mne v rámci "programování" z nouze ctnost když jsem si na nic jiného nevěřil.



No kámo, tak to ťa ľutujem, osobne si myslím, že zmysel PHP je práve v skĺbení s html a javascriptom/ajax. Prirovnal by som to k Basiku kombinovaným zo strojákom, vezmeš si to najlepšie zo všetkého.

HTML je spôsob zobrazovaia. PHP je na strane servru a javascript na klientovy, spolu to veľmi dobre funguje ...

Sorry rEVERz už budem ticho.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 17:50 
Offline
Profík

Registrován: 28 říj 2015, 19:07
Příspěvky: 688
Has thanked: 0 time
Been thanked: 66 times
Hakko 951 (8000 Kc) nebo jeho cinsky klon (2000 Kc).

Umoznuje pouziti spoustu neobvyklych pajecich hrotu, ktere na jine systemy nejspis nejsou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 19:30 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2600
Has thanked: 132 times
Been thanked: 176 times
Na ten muj Weller mam asi pet typu hrotu, ale nejak jsem zatim stejne nepouzil zadne jine krome toho zakladniho spicateho.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 30 dub 2016, 19:35 
Offline
Profík

Registrován: 28 říj 2015, 19:07
Příspěvky: 688
Has thanked: 0 time
Been thanked: 66 times
Take jsem byl zvykly na jeden druh hrotu.

Pak jsem u kolegy vyzkousel tohle a za 10 minut Hakko stanice uz byla na ceste:

https://www.youtube.com/watch?v=ABNq6iDURso

Original bych se rozmyslel, ale ta kopie ma pro me dobry pomer cena/vykon.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2016, 08:01 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Solomon SL-20

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 01 kvě 2016, 08:13 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2082
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
V práci mohu používat Weller WX 2021 ovšem doma mám jen Basetech ZD-99 :bang:
Což je asi jako Mercedes a Trabant.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pajeci stanice
PříspěvekNapsal: 02 kvě 2016, 09:10 
Offline
Profík

Registrován: 27 črc 2013, 12:24
Příspěvky: 737
Has thanked: 12 times
Been thanked: 86 times
petr22 píše:
Hakko 951 (8000 Kc) nebo jeho cinsky klon (2000 Kc).


A ten klon je opravdu klon nebo polofunkční maketa? Viděl jsem na YT porovnání jiného modelu originál/klon a přes identický vzhled ten čínský stojánek se rozpadal na dva kusy a přepínání režimů chybělo zcela.

Zase ta cena není tak nízká, aby to člověk jen tak koupil na zkoušku.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, ST, STE, MegaST, 7800, JaguarCD, Commodore C64, Amiga 500/Plus, 1200, CDTV, Sinclair QL + GC, Sharp MZ800, Sord M5, CPC 6128, Spectravideo SVI X'Press, Sony HB-750, Philips CDi 370, Ohio Scientific Challenger, Eureka.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz