OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Krsn Vnoce a Happy Fuckin Year 2020

Právě je 27.02.2020, 01:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 10.11.2019, 17:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 1929
Has thanked: 1260 times
Been thanked: 365 times
Jak Vam tohle demo hraje na +3 a spol.? Otestujte zejmena skladbu c. 2.
Ackoliv autori tvrdi, ze "The program works on every ZX Spectrum", na mem +2Acku beeper drhne a skrci.
Prosim dejte mi vedet...

http://www.pouet.net/prod.php?which=58416
http://zxspectrum48.i-demo.pl/beeper_demos.html

Jeste zajimavost: ackoliv autori varuji pred spoustenim v emulatorech,
tenhle nejak stoji za to: https://www.youtube.com/watch?v=CiG8g1qlT9w


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 21.01.2020, 17:20 
Offline
Nemluva

Registrován: 21.01.2020, 17:16
Příspěvky: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Je to časované na původní ZX Spectrum 16/48k. Taky jsem se divil, proč to na 128 hraje jako spíš nehraje :) Na Gamě by to taky mělo jít dobře


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 07:18 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2456
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 265 times
Been thanked: 470 times
Neda sa to niekde stiahnut ako TAPka ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 08:07 
Offline
Kecálek

Registrován: 05.08.2017, 07:38
Příspěvky: 81
Bydliště: Praha-Kladno-Kralupy
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times
http://zxspectrum48.i-demo.pl/zxdemos_p ... _fight.zip[url][/url]

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, ZX Sparrow 48K, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 08:57 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2456
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 265 times
Been thanked: 470 times
Vdaka za tapku !

Kto mozte, toto skuste: Na lubovolnom 128k Spektre napiste v 128 alebo +3 basicu tento prikaz OUT 32765,55
Malo by sa to prepnut do 48 basicu. V tomto 48 basicu potom spustite toto demo Nebula Fight :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 13:33 
Offline
Nemluva

Registrován: 21.01.2020, 17:16
Příspěvky: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Busy píše:
Vdaka za tapku !

Kto mozte, toto skuste: Na lubovolnom 128k Spektre napiste v 128 alebo +3 basicu tento prikaz OUT 32765,55
Malo by sa to prepnut do 48 basicu. V tomto 48 basicu potom spustite toto demo Nebula Fight :)


I po tomhle to hraje na toastracku špatně :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 19:18 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2456
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 265 times
Been thanked: 470 times
SCjoe píše:
Jak Vam tohle demo hraje na +3 a spol.? Otestujte zejmena skladbu c. 2.
Ackoliv autori tvrdi, ze "The program works on every ZX Spectrum", na mem +2Acku beeper drhne a skrci.
Prosim dejte mi vedet...
Heh, no este aby to nedrhlo a neskrcalo, ked autor dema umiestnil prehravaciu rutinku do spomalenej videoramky :bang: :slap:

Totiz, vela hudieb hraje v hornych 16kB, ale na 128 si (nechapem preco) nastrankuje spomalenu banku 7 a v nej pusta hudby. Kazdy kto ma zobrazenie prave pripnutej stranky na ledkach, to okamzite zbada :) Pri inych hudbach zase nastrankuje banku 4, co je na 128/+2 v poriadku lebo ta je rychla, ale na +2A.+3 je tiez spomalena :(

Mrkol som narychlo do kodu a to strankovanie nebude len nejaky omyl (napr. z dovodu neuplnej adresacie portov) ale vyzera to byt cielene - poctiva sekvencia instrukcii LD A,#17 : LD BC,#7FFD : OUT (C),A. Naco to tam ma ked demo slape aj na Spektre 48k ?!?!

Takze jedina sanca ako pocuvat hudby je zakazat strankovanie. Bud OUT 32765,48 (cislo 48 znamena ze bude k dispozicii iba 48kB ramky) alebo v uvodnom 128 menu zapnut 48 basic. Kto nutne potrebuje nahravat demo v 128 basicu (pouziva vobec dnes este niekto +3 disk ?!?!), moze po nahrati dema a spusteni strojaku doplnit do basicu prikaz SPECTRUM a pred samotnym volanim strojaku este ten OUT na zakaz strankovania.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 19:27 
Offline
Profík

Registrován: 01.12.2017, 21:01
Příspěvky: 833
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 6 times
Been thanked: 133 times
Zdá sa mi to, alebo je na hudbu použitá rovnaká rutina, ako v hre Twin Turbo V8?

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež. Až sa nadobro stratím, už bude neskoro sa pýtať.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nebula Fight na +2A?
PříspěvekNapsal: 22.01.2020, 21:47 
Offline
Nemluva

Registrován: 21.01.2020, 17:16
Příspěvky: 3
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Busy: Když se dá OUT 32765,48 to už pak hraje jak má, díky :)
PotPalo: Demo používá více různých rutin. Vím o Tritone, Special FX, ale jsou tam i jiné


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz