OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 17 srp 2018, 03:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2018, 07:09 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Amiga po 10 letech, vytažena ze skříně a obraz je rozostřena a samí pruh. Co s tím, poraďte prosím :shock:


Přílohy:
K640_IMG_20180526_173211.JPG
K640_IMG_20180526_173211.JPG [ 61.21 KiB | Zobrazeno 1200 krát ]
K640_IMG_20180526_172956.JPG
K640_IMG_20180526_172956.JPG [ 60.19 KiB | Zobrazeno 1200 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2018, 14:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Dela to jen pres kompozit a RGB je v poradku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2018, 15:15 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Tak jsem sundal monitor ze skříně připojil kabel a je to ok. Tak jenom composit :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 29 kvě 2018, 18:52 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Poradí, prosím někdo co s tím. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2018, 05:47 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Kazdopadne je nutne udelat “recap”, vymenit vsechny elektrolyticke kondenzaroty, ocistit a pripadne opravit desku od toho, co elektrolyt napachal.

Me osobne uz na dvou deskach take umrel zpozdovaci clen, ktery je pro kompozit nutny. To lze vyresit takto:

http://www.waveguide.se/?article=amiga- ... er-upgrade

coz by melo navic kvalitu kompozitu zlepsit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 03 čer 2018, 07:28 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Ještě dotaz, nebyl by seznam, všech kondenzátorů co je třeba sehnat na výměnu? Abych věděl co objednat:) Děkuji.Amiga rev. 1D4


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 03 čer 2018, 17:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Tech kondenzatoru je asi jen 15 a mirne myslim zalezi i na verzi desky. Seznamu lze na internetu najit celou radu nejlepe pres “amiga 1200 capacitor list”, napriklad:

http://qa.retro-commodore.eu/index.php? ... -a1200-1d4

Ta vymena nemusi byt uplne snadna, protoze jsou casto rozleptane cesty a je potreba to dobre neutralizovat a opravit, tak se bez dostatku zkusenosti a rozumneho vybaveni nema smysl do toho poustet.

Taky je mozne nekolik kondenzatoru navic uz neosazovat, protoze se pouzivaji pouze pro PAL modulator, coz nikdo nevyuziva.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 03 čer 2018, 18:25 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Děkuji za info. No pěkně :suicide: , někoho kdo by to udělal za rozumnou cenu? Byl bych rád, v mém okolí o nikom nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 05 čer 2018, 04:17 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Tak jsem na to koukal a mají tam 22 35v 4ks ale na desce mám 22 25v. To by nevadilo? Raději se zeptám, nějak se mi to nezdá. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 05 čer 2018, 05:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Vyssi napeti kondenzatoru samozrejme nevadi. Nekoho jsi na to nasel, nebo se do toho poustis sam?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 05 čer 2018, 18:05 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Nikoho, tak se do toho pustim. Mikro pajku mam, kondiky snad dam :D . Mas nejakou radu, kde koupit pres net. A kondenzatory od jakeho vyrobce? Klidne písni do sz. Diky moc predem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 08:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Rad je prave spousta a neni to vlastne slozite, ale pokud nejsi zrucny pajec a opravar, tak to nejspis nedopadne dobre, protoze takova sranda to zas neni.

Kondenzatory kupuji Nippon od ecom.cz a tady je cast jedne z objednavek kondenzatory pro A500/A600/A1200.

60233 CERA-1000/10 10x12,5 A KYA
60216 CERA-100/16 5x11 A KZM
51999 CERA-47/50 6,3x11,5 A LXZ
07819 CERA-22/50 5x11 KY
60285 CERA-10/50 5x11 A KYA
23254 MVY-22/35 F55 ADAG
47351 MVY-10/35 E55 ADAG
44991 MVY-47/35 F55 ADAG
45335 MVY-100/16 F55 ADAG
58849 CERA-470/16 8x11,5 KZM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 08:45 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Super, dekuji moc. Dam vedet, jak jsem dopadl ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 08:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Tady se podivej, jak ty kondenzatory sundat, nesnaz se je odpajet, proste je ukrut klestemi, funguje to vyborne. Jen je pritacis na desku a zatocis.

https://www.youtube.com/watch?v=dZZozVvyoZw

Nekteri pri vymene pouzivaji tantalove kondenzatory misto elektrolytickych, ktere uz nevytecou, ale ja do toho moc fanda nejsem. Ten borec na videu tam misto elektrolytu zase dava keramiky, ale to nedelej.

Z tech kondenzatoru si objednej co potrebujes podle toho, co v te A1200 mas. Asi bych vzal par kusu navic, kdyby se nedarilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 15:50 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 48
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Čistíš nějak tu základní desku? Nebo jenom kartáček na zuby a nic víc. vím, že by asi chtělo nějak očistit elektrolit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz