OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 17 srp 2018, 03:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: problém s DIY fastram
PříspěvekNapsal: 20 zář 2017, 19:17 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 488
Has thanked: 11 times
Been thanked: 33 times
zdravim, no.
tak som zapojil len jednu 138ku (adresa 200000-3FFFFF) kvoli minimalizacii chybovosti. vymenil som 74LS138 za 74F138.
prejav je vsak ten isty. ziadna zmena. takze mozem skonstatovat, ze tymto to nebolo.
este nejaky napad?
moze to byt nejaky rozdiel, ci je to na zorro slote alebo priamo na CPU slote? myslel som, ze signaly su identicke. netreba mozno nejaky line driver alebo nieco? vacsina tychto rieseni je priamo na CPU slote. vyuzivam len A1-A23;D0-D15;5V;zem;UDS,LDS,AS,R/W.
to je vsetko


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s DIY fastram
PříspěvekNapsal: 20 zář 2017, 19:28 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1836
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
Jak rychlý jsou ty paměti ?
Jak je dekodovanej /CS těch pamětí ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s DIY fastram
PříspěvekNapsal: 20 zář 2017, 19:40 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 488
Has thanked: 11 times
Been thanked: 33 times
adresa je dekodovana cez tu 74F138ku na OE (oba cipy spolocne)
CE nie je dekodovany. CE je active low. takze napriamo LDS a UDS na cipy
CE ma jeden cip napojeny priamo na LDS (D0-D7)
druhy cip ma CE napojeny priamo na UDS (D8-D15)

ked tak rozmyslam, mozno to nie je celkom korektne...
lebo pri zapise sa OE nepouziva, len CE a WE
to bude asi problem.

teraz som si uz skoro isty, ze je problem v tom dekodovani, resp. pouzivani CE.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s DIY fastram
PříspěvekNapsal: 20 zář 2017, 20:58 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1836
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 110 times
Zapisuje Ti to tam kdy nemá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: problém s DIY fastram
PříspěvekNapsal: 21 zář 2017, 09:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1251
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 160 times
Je pravda ze jina rozsireni maji OE na zem, takze asi jo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz