OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 21 říj 2018, 03:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: A500 (bez plus) 8a.1 - JP2
PříspěvekNapsal: 26 dub 2016, 16:50 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2014, 07:22
Příspěvky: 73
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times
Ahoj,
nemáte náhodou někdo tuhle revizi desky v A500? Mám tady jednu, která nevidí pamět v trapdoor rozšíření. Ale paradoxně na něm vidí hodiny. Původně jsem si myslel, že utrpěla vylitím baterie z hodin. Ale jumper JP2 je v poloze 1-2 a vypadá, že ho někdo rýpal nožem a přeletovával. Jaká má být normální poloha JP2 a může to souviset?

Díky

_________________
Atari 130XE, ZX Spectrum, Amiga 500 (x2), Amiga 1200, Amiga CD32, Sega Saturn, PS2 FAT+HDD (užskororetro)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A500 (bez plus) 8a.1 - JP2
PříspěvekNapsal: 26 dub 2016, 18:41 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 08:12
Příspěvky: 217
Has thanked: 57 times
Been thanked: 62 times
Mrkni na fotky v tomto vláknu http://www.oldcomp.cz/viewtopic.php?f=10&t=3778 já mám v poloze 1-2. Jinak foto desky zde, taky lze využít http://amiga.resource.cx/photos/photo2.pl?id=a500&pg=8&res=hi&lang=en

Edit: Někdy je ještě jumper přímo na RAM, k vypnutí. Tak to bych prověřil spíše. Nepoužívat káblík s vypínačem, ale raději propojku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A500 (bez plus) 8a.1 - JP2
PříspěvekNapsal: 26 dub 2016, 20:08 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 08 srp 2014, 07:22
Příspěvky: 73
Bydliště: Praha
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times
Tak JP2 je sice škrábané, ale 1-2 bude jeho normální poloha.

Byla tam tahle http://amiga.resource.cx/photos/photo2.pl?id=a502_16&pg=2&res=hi&lang=en ale skončila úplně zelená od vylití vlastní baterky. Částečně to zasáhlo i desku A500. Všechno jsem očistil jak to jen šlo. Ted koukam všech fotkách rozšíření, že je osazený jumper. Zkusím zítra v práci znovu.
Ale zkoušel jsem v té Amize i 512kb z jiné, stopro funkční, a nejede. Zatím to vypadá na vyžrané cestičky ke konektoru. Ideální kandidát na ugrade paměti přímo na desce.

btw: Redukce na klávesnici šla do téhle. Předchozí majitel to nechal ležet na půdě nebo kde a folie původní klávesice a částečně i destička skončila úplně.

_________________
Atari 130XE, ZX Spectrum, Amiga 500 (x2), Amiga 1200, Amiga CD32, Sega Saturn, PS2 FAT+HDD (užskororetro)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A500 (bez plus) 8a.1 - JP2
PříspěvekNapsal: 29 dub 2017, 18:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1235
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 236 times
Been thanked: 429 times
Předělával jsem si motheboard A500 na A500+. Použil jsem návod Misticův návod, kde ale mystifikuje čtenáře :-).
http://www.amiga.cz/?p=866
JP2 v poloze 1-2 (horní a střední pin) je pro Pseudo Fast RAM a je výchozí pro A500. V poloze 2-3 (střední a spodní pin) je pro nastavení Chip RAM a takto to má A500+.
Mistic by si to mohl opravit :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz