OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

ByteFest 2019!

Právě je 17 říj 2019, 13:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 čer 2019, 09:37 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 251
Has thanked: 19 times
Been thanked: 39 times
Googlím, ale bez úspěchu :)

O co mi jde - mám v A600 turbokartu ACA630/25MHz s 32MB RAM, nicméně seznávám, že ač je to báječný kousek hardware, tak pro mě veskrze zbytečný. Na to občasné zapnutí kvůli MODům či hrám bohatě stačí základní CPU. Takže bych možná poslal turbínu do světa, jen té RAMky je pak málo! :) Bohatě by stačily 4MB (se stávajícími 2MB chip), tzn. něco jako https://github.com/SukkoPera/OpenAmiga6 ... mExpansion

Neví někdo o něčem levném / dostupném? (Přičemž SRAM karta do PCMCIA není ani jedno.)

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Naposledy upravil Sledge dne 13 čer 2019, 11:09, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 čer 2019, 10:00 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1417
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 309 times
Been thanked: 528 times
Tady se dá koupit FAST RAM, ale není to nejlevnější
https://sordan.ie/product/563/a6095-95m ... amiga-600/

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 čer 2019, 10:37 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2458
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 146 times
Mám 1MB statický 5V ramky, s těma by to šlo dost jednoduše.
Dokonce tu mám na postavení jednoduchou turbo kartu do A500, kde jsou ty 4 ramky použitý.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 čer 2019, 18:27 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 251
Has thanked: 19 times
Been thanked: 39 times
solaris104: To je tak nějak přesně ono, ale potřeboval bych to tak o polovinu levnější :)) Díky za tip každopádně.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 00:32 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8205
Bydliště: Praha
Has thanked: 1146 times
Been thanked: 982 times
A já si troufám říct, že se pleteš. Pokud nutně nepotřebuješ prachy (což se dá řešit třeba brigádou - ano, je to voser, líní lidé raději prodávají kde co - také jsem to zažil a pak litovat), tak si nech tu ACA. 00ka je prostě nutné zlo. S 010kou zažiješ nějaké to veselo, ale od 020 výš už to je paráda. Já mám v šestikuli Fúrii a neměnil bych ani omylem (no dobře, mám tam ještě indivisionECS a další libůstky...).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 06:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 21:39
Příspěvky: 1505
Bydliště: Praha
Has thanked: 77 times
Been thanked: 184 times
Ja jsem si pred par lety stavel podobne 2MB a vyslo to nekde k litru, takze nijak super levne asi nic nesezenes a ty dalsi 2MB, tedy 4MB dohromady, jsou na WHD dost limitni. Nefunguje pak vetsinou preload, takze to dost blbne.

Taky bych si to spis nechal.


Naposledy upravil Doda dne 14 čer 2019, 08:48, celkově upraveno 4

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 08:35 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 251
Has thanked: 19 times
Been thanked: 39 times
Doda: Jj, 2MB + 2MB chip jsem provozoval, měl jsem SRAM kartu. Něco šlo, ale jak píšeš, je to na hraně použitelnosti.

Misticjoe: Dík za vhled :) Mě právě asi delší brigáda čeká, nicméně peníze bude žrát a ne generovat ;)

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 11:05 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 20:01
Příspěvky: 174
Has thanked: 296 times
Been thanked: 21 times
Predaj ACA a kúp si Fúriu. Ušetríš polovicu prachov a oproti tej 4 mb pamäte je to nebe a dudy, resp. 79/104 €.

https://amigastore.eu/en/480-furia-33mh ... a-600.html

p.s.: ono tie karty veľmi zrýchľujú aj prístup k disku (CF karte) okrem iného.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 15:21 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2458
Bydliště: Jesenice u Prahy
Has thanked: 15 times
Been thanked: 146 times
Nedá se to strčit do PCMCIA slotu ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 čer 2019, 15:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:23
Příspěvky: 1417
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 309 times
Been thanked: 528 times
Dá se koupit PCMCIA SRAM, ale je pomalá a navíc si člověk zablokuje PCMCIA slot pro přenos přes CF kartu nebo síťovku. To opravdu nedoporučuji, sám jsem takovou měl a pak koupil za pár korun turbokartu ACA620EC.

_________________
ZX Spectrum, Amiga weby: cs.speccy.cz , ondraspo186.8u.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz