OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 20 kvě 2019, 14:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Oživení A1200 akcelerátoru
PříspěvekNapsal: 15 úno 2019, 00:49 
Offline
Kecka

Registrován: 06 lis 2017, 20:10
Příspěvky: 44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Je tu někdo, kdo by mi poradil s opravou turbíny Apollo 1230MkIII, viz https://www.bigbookofamigahardware.com/ ... spx?id=109 ?
Koupil jsem ji na eBay jako nefunkční s tím, že vizuelně měla poškrábané cesty na spodku PCB.
Karta přišla, tak jsem se do ní pustil a co jsem zvládl jsem na ni učesal: očistil a přecínoval ten škrábanec, cesty jsem prozvonil a jsou všechny ok. Našel jsem rozlomenou SMD odporovou řadu - vyměněno, oměřeno, ok. Vypáral jsem PGA 030 CPUčko, protože pod ním bylo PCBčko viditelně dlouhodobětepelně namáhané - proměřil jsem pod ním zkusmo pár (cca. 20) cest, zejména ty s prokovy, pak osadil patici a do ní nové CPU. Vypáral jsem a vyměnil pro jistotu RAM patici, na kterou někdo útočil s pájkou. Vyměnil jsem i trascievery 74ACT16543, prostě protože jsem je měl v šuplíku. Sundal jsem a přečetl EPROMku a GAL, obojí jdou přečíst a obsah vypadá na první pohled rozumně. Přesadil jsem v patici obě dvě MACH PLCčka, ty ale bohužel nedokážu v mém programátoru přečíst. Desku jsem kdál omplet projel pod mikroskopem, nenašel jsem nic dalšího.
Změřil jsem oscilátor, který je napájený dává krásných 40mega. Kartu jsem pak zkusil rozjet s ním i s 32mega krystalem. Zkontroloval jsem a isopropylem vyčistil konektor.
Zkoušel jsem to s i bez paměti, dá se jumperem zakázat. A to je asi tak všechno, co s tím bez dalších informací dokážu udělat.

Ale i přes tuhle všechnu snahu karta nejede, pořád jenom černá obrazovka. Nezinicializuje to ani Diagrom. Amiga je funkční a stabilní se starší turbínou Apollo 1220/4.
Hledal jsem k té 1230ce schema, bohužel není. A já ani nemám s tímhle HW žádné praktické zkušenosti, nevím jak to dál debugovat. Nevím ani jaký je mechanizmus přepnutí z interního CPU na CPU akcelerátoru.
Ocením jakoukoliv radu k věci.

Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oživení A1200 akcelerátoru
PříspěvekNapsal: 15 úno 2019, 08:03 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 zář 2013, 14:08
Příspěvky: 754
Bydliště: Smolenice
Has thanked: 70 times
Been thanked: 219 times
S týmto by som sa obrátil priamo na nejakého Amiga HW guru. Skús osloviť chlapíka s nickom Boboo na fóre Amigamortal.cz. Možno ťa aspoň nejeko nasmeruje. Je to autor akcelerátorov Fúria.

_________________
To err is human, but to really foul things up requires a computer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oživení A1200 akcelerátoru
PříspěvekNapsal: 15 úno 2019, 09:31 
Offline
Kecka

Registrován: 06 lis 2017, 20:10
Příspěvky: 44
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times
Tak jsem to pro jistotu zkopčil celé na jejich forum a budu doufat :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz