OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 13:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 16:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
Cistim, ale to je obecna vec pouzivana i jinde. Pokud to neni moc poleptane, tak jenom isopropylem, ale vlastne to tim moc dobre nejde. Radeji vetsinu desky umeju v umyvadle horkou vodou, jarem a kartackem. Drive mi pro pripadalo desive, ale funguje to dobre. Nakonec to vyfoukam poradne fenem nebo ususim v troubne na 60, nekdo susi na topeni, pripadne jeste zahyby vyfoukam stlacenym vzduchem a jeste znovu ususim. Trochu spatne se u A1200 dostava ta voda treba z modulatoru, takze je potreba k tomu pristupovat rozumne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 16:55 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 47
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Koukni prosím, zda je to dobře. A pod vodou, to vyčistím určitě, ač se mne to zdá brutální též. Ale nechám si rád poradit. Vážím si moc rad, díky ti moc.


Přílohy:
kende.png
kende.png [ 43.49 KiB | Zobrazeno 413 krát ]
amiga 1d4.png
amiga 1d4.png [ 513.37 KiB | Zobrazeno 413 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 06 čer 2018, 16:59 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1337
Bydliště: Praha
Has thanked: 175 times
Been thanked: 240 times
Ono hlavně nic se nemá uspěchat, tak jako nakonec všude. Po vyjmutí koďanů doporučuji propískat všechny viditelné
spoje co kolem koďanů vedou. Třeba prokovy bývají napadeny. Ty já jemně škrábnu(aby vůbec šly pájet), pocínuju a odsaju.
Prostě se toho bordelu zbavit a mít jistotu že jsou spoje v pohodě.

Jinak já někdy místo jarové vody používám takové zásadité mýdlo. Ale i ten jar.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 07 čer 2018, 05:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1245
Bydliště: Praha
Has thanked: 73 times
Been thanked: 156 times
sid11 píše:
Koukni prosím, zda je to dobře. A pod vodou, to vyčistím určitě, ač se mne to zdá brutální též. Ale nechám si rád poradit. Vážím si moc rad, díky ti moc.


To ja nevim jestli je to dobre, mezi verzemi desky se to lisi, takze koukni do tvoji Amigy co tam mas a nehledej v tom moc vedu. Potrebujes kondiky stejneho rozmeru, na stejne nebo vyssi napeti a stejne kapacity. Kondiky z toho seznamu pouzivam do vsech Amig a sedi to, takze potrebujes jen spravny pocet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 07 čer 2018, 08:04 
Offline
Kecka

Registrován: 26 kvě 2018, 04:35
Příspěvky: 47
Bydliště: Písek
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Ok diky moc, kouknu na to zitra a koupim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 25 čer 2018, 18:14 
Offline
Prvnička

Registrován: 06 lis 2017, 19:10
Příspěvky: 14
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Sadu kapacit pro A12000 mám v eshopu, kdyby měl ještě někdo zájem: http://centuriontech.eu/product/amiga-1 ... citor-set/
Recap mohu taky nabídnout za 600,- Kč (2h práce a spotřební materiál, bez kapacit).


Naposledy upravil mpattonm dne 25 čer 2018, 18:20, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 composite proplém
PříspěvekNapsal: 25 čer 2018, 18:19 
Offline
Prvnička

Registrován: 06 lis 2017, 19:10
Příspěvky: 14
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
...ale proč jsem hlavně chtěl psát: pokud by recap na ten problém s kompozitním videem nepomohl, jak předpokládám, myslím že bych to uměl vyřešit. U všech desek, co mi s tímhle problémem prošly rukou, byl problém ve stárnoucích cívkách zpožďovacího obvodu koderu. Elegenatním řešením je výměna čipu koderu za novější verzi, která má zpožďovací linku on-die a pár pasivů kolem. Výsledek je perektní, video bez šumu. Na desce nejsou žádné propojky a bastly. Cena za provedení je stejná jako recap.

Ten mimochodem rozhodně doporučuji udělat tak jako tak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz