OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 13 pro 2017, 06:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kablík pro nahrávání disket na PC
PříspěvekNapsal: 23 lis 2017, 21:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6372
Bydliště: Praha
Has thanked: 762 times
Been thanked: 753 times
Tohle někdo zkoušel? Nějaké reference? Stroj bych na to měl, ale jestli je to tak bezproblémové, jak se tam píše :-)
https://aukro.cz/kabel-umoznujici-snadn ... 6917101781
Hádám, že "standardní disketová mechanika" je míněna upravená pro Amigu, že?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 lis 2017, 21:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1635
Has thanked: 77 times
Been thanked: 110 times
Zkousel jsem to, podle vseho funguje. Teda nevim, jestli zrovna tenhle konkretni kabel, ale ta metoda funguje. Je to dost citlive na stroj, je zapotrebi ozkouset. Mam postarsi notebook a tam to bylo na hrane, pak jsem zkousel nejaky desktop a tam uplne v pohode.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 lis 2017, 22:03 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1299
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 77 times
A je zapotrebi to kupovat :?:
http://m1web.de/ADTWin/#Cable


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 lis 2017, 23:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6372
Bydliště: Praha
Has thanked: 762 times
Been thanked: 753 times
Protože je pro mě rychlejší si to koupit :-) Pořád ale nevím, zda je k tomu potřeba upravená mechanika nebo stačí jakákoliv PC. Co jsem vyčetl ze stránek autora, tak píše, že můžu použít tu v PeCi. Tak snad jakákoliv, akorát protáhnu kabel od LPT k interní mechanice a vymalováno.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 05:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1635
Has thanked: 77 times
Been thanked: 110 times
Staci jakakoliv mechanika - co bys na ni chtel upravovat?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 08:32 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1107
Bydliště: Praha
Has thanked: 70 times
Been thanked: 145 times
Zeptej se Amigouna, kdyz to vyrabi a prodava on.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 11:27 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6372
Bydliště: Praha
Has thanked: 762 times
Been thanked: 753 times
To víš, že se ho zeptám :-) Jen jsem myslel, že by se tu nenápadně přihlásil ke kablíku a napsal své zkušenosti :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 19:49 
Offline
Kecka

Registrován: 11 črc 2013, 13:40
Příspěvky: 37
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Moje zkušenost je, že s většinou mechanik to funguje. Alespoň všechny co jsem zkoušel šlapaly. Spíš se může narazit na problém s PC. Protože ten prográmek vyžaduje perfektní timing paralelního portu, a v novějších pc už moc kvalitní p.porty nejsou, pokud vůbec jsou. Ale pokud se použije nějaké staré PC s XPčkama, tak by neměl být problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2017, 08:20 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 09 úno 2015, 15:13
Příspěvky: 14
Bydliště: Olomoucko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Funguje to i na win7. Mám starší DELL Optiflex s 2jádrem, ale pro 100% funkci musím v biosu vypnout jedno jádro procesoru. Když to neudělám, tak se to seká a úspěšnost přenosu je rázem na 5%.

_________________
Didaktk M + D40 + DivIDE, KOMPAKT, GAMA, ZX 81, ZX Spectrum 48k, ZX Spectrum +, 128+2 grey, 128+3, ATARI 130XE, 800XE/XL+SDdrive, 1040 STE, Commodore C64 + EF3, C64-II + FDD 1541, SD2IEC, Amiga 500 (1MB), Amiga 1200 + ACA1221 + GOTEK, A 600+furia


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 25 lis 2017, 14:03 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6372
Bydliště: Praha
Has thanked: 762 times
Been thanked: 753 times
Zajímavé je, že u vícejádrového AMD na oněch stránkách zmínka o nutnosti vypnutí ostatních jader není. Uvidíme, otestuju. A protože mám u Amigy i 5,25 mechaniku (přepínatelná 40/80), tak prubnu zápis i na 5,25" mechanice :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz