OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 led 2018, 12:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak moc se dá přetaktovat MC68HC000 ?
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 16:01 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1363
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 5 times
Been thanked: 81 times
Mám ze starých desek procesory MC68HC000FN16, chtěl bych udělat jednoduché turbo do A500+, máte s tím někdo zkušenost, do jaké clk frekvence se dají tyto procesory přetaktovat ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 16:10 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 410
Has thanked: 9 times
Been thanked: 32 times
osobnu skusenost nemam, no podľa dostupnych info pomerne spolahlivo na 28mhz, niektoré az na 50mhz.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 16:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6476
Bydliště: Praha
Has thanked: 775 times
Been thanked: 755 times
Mám ji v jedné turbíně pro ST, jede na 33Mhz spolehlivě.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 17:12 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1363
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 5 times
Been thanked: 81 times
To rád slyším :)
Je to jako s těma čínskejma broukama, všechny jsou přebroušený a "nataktovaný" na maximum.
Takře Amča na 28MHz, to byse mi líbilo :dthu:
Jen je v PLCC68, tak to zkusím nadrátovat.

V jedné turbíně do A500 Viper mám 68020-16 a je taktovaná na 33. Asi je to běžné :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 17:52 
Online
Radil

Registrován: 18 dub 2017, 11:55
Příspěvky: 260
Has thanked: 58 times
Been thanked: 6 times
Nie vsetky zvladnu 50mhz... Jeden cip to da druhy nie... Pritom je z tej istej serie...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 lis 2017, 18:06 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1363
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 5 times
Been thanked: 81 times
Ale líp se to pozná, než mat. procesor, protože to počítadlo padne :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz