OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 říj 2017, 08:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 29 črc 2017, 23:25 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 589
Bydliště: Praha
Has thanked: 43 times
Been thanked: 134 times
computerasylum píše:
Ale zpět, pokud jde o ty ostatní výrobce, osobně znám Prited, kde jsem objednával v 90tých letech. Jenže jim výroba trvala strašně dlouho. Pak jsem přešel k PragoBoardu, kde to sice šlo o poznání rychleji, ale objednal jsem u Pragoboardu jen 2x před asi 10 roky, od té doby ne, protože mne naštvali tím, že (a) neořízli desky (b) měli blbé kecy, že musí kvůli mě vyplňovat exportní soupisku.

Aha, takže zkušenost žádná, resp. mizerná a 10 let stará, ale určitě je to lepší než čína :bang:

computerasylum píše:
To si raději zaplatím kvalitní výrobu v Anglii, než levnýho číňana, abych za rok řešil reklamaci klienta, že se moje deska porouchala. Já na své výrobky dávám garanci 5 let a zákazníci za to platí a nemůžu riskovat, že se moje deska porouchá kvůli mizerně prokovené dírce v plošným spoji.

Jen aby to ten "kvalitní výrobce v Anglii" neměl dávno outsourcované v číně :twisted:
Opět, co bylo před pěti nebo deseti lety je celkem jedno, dnes je výroba PCB v číně naprosto bez problémů...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 09:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 802
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 2 times
Been thanked: 51 times
nene, ten anglický výrobce to opravdu dělá v Anglii. Navíc mají certifikace. Ostatně za 3 dny by to stejně nestihli z Číny. Když jim to v neděli večer pošlu, oni na tom v pondělí dopo začnou dělat a ve středu odpo to dávají FedExu a v pátek v poledne mi to obykle FedEx dodá. Ta certifikace je důležitá, protože mnoho klientů tu certifikaci o součástkách vyžaduje. Většinou musím uvádět, kdo vyrobil plošný spoj, od koho jsem koupil součástky. Ani ty nemůžu kupovat na ebay. Musí to být Mouser nebo RS nebo přímo výrobci. Je to složité, ale jinak bych neprodal.

Napadlo mne dnes ráno v posteli, že, pokud jste tu výrobu ještě nezadali do Číny, tak Vám můžu navrhnout tišťáček na ten adaptérek, 1-stranný a hodit sem obrázek , černobílý, aby si to mohl kdokoliv z vás doma vyrobit. Návrh toho plošňáčku zabera dost málo času. Jen bych v takovém případě potřeboval vědět a to přesně, jaké konektory tam mají být, na vstupu i na výstupu. Oni mají zřejmě vstupní konektor specielně pro Amigu. Lepší by bylo nějaký standardní, aby to bylo univerzální, použitelné i pro jiné počítače. Výstup bych navrhoval BNC., v nouzi i DSUB, ale má to impedanci 75 Ohm. Udělal bych to rozměrově do nějaké krabičky, která se dá koupit v Česku. Napájení, mají tam symetrických +/-5V bych udělal dovnitř i stabilizátor a krmil bych to z klasického napáječe do zdi.

Jinak by mne zajímalo, jak budee shánět ty přesné odpory 1K13, 6K04, 2K36, 2K77, 1K43 ... Nejsnáze je sestavit z více kusů.

_________________
ComputerAsylum - historické počítače a měřící přístroje Hewlett Packard
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 12:52 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
Prosimte, podle vseho jsi snad prvni prispevek a ani tu http://gglabs.us/node/983 stranku neotevrel a pises o necem co jsi necetl. Na teto strance mas odkazy na schema v pdf, takze si to muzes lehce prohlednout.
Take je zde zapojovaci popiska a hlavne i BOM kde jsou videt objednavaci cisla pro Mouser. Treba ja nemam zajem o zadne THT zapojeni a chci prave SMD a urcite si koupim ten lepsi zesilovac at mam pekny obraz. Jinak jak jsem jiz psal tak desky jsou jiz davno objednane a 6 kusu uz ma majitele v pripade ze to pujde vyrobit.

p.s. Koukam ze pouzivas slovo specielni ale toto slovo v cestine nikdy neexistovalo :shock: .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 15:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 00:17
Příspěvky: 184
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Při čtení tohoto tématu jsem si uvědomil, že neexistující analogové vstupy na LCD budou znamenat postupné navyšování poptávky po CRT ze strany retro vyznavačů. To je velmi dobře a snad se jednoho dne dočkáme obnovení výroby!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 15:40 
Offline
Kecka

Registrován: 11 črc 2013, 13:40
Příspěvky: 31
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
suksoft píše:
Jinak jak jsem jiz psal tak desky jsou jiz davno objednane a 6 kusu uz ma majitele v pripade ze to pujde vyrobit.


Já tedy prosím taky 1 nebo 2 kusy. Díky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 16:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
amigoun píše:
suksoft píše:
Jinak jak jsem jiz psal tak desky jsou jiz davno objednane a 6 kusu uz ma majitele v pripade ze to pujde vyrobit.


Já tedy prosím taky 1 nebo 2 kusy. Díky!


S tebou pocitam na 2 kusy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 19:28 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 802
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 2 times
Been thanked: 51 times
suksoft píše:
Prosimte, podle vseho jsi snad prvni prispevek a ani tu http://gglabs.us/node/983 stranku neotevrel a pises o necem co jsi necetl. .... .


Četl jsem první příspěvek a všechny následující. Ten odkaz jsm viděl, schema z Eaglu v PDF stahnul a prohlížel. Také jak jsi si mohl povšimnout, jsem se nahoře ptal, kde chcete sehnat ty přesné odpory, myslím ty s těmi nestandardními hodotami.
BOM jsem si též stahnul, ale protože není v PDF, ale z nejasných důvodů v MS Excel, tak jsem ho neotevřel. Gerbery jsem nestahoval, protože mi jsou k ničemu. Pokud bych to dělal (pro sebe však nikoliv), navrhnu to znova.
V SMD lze také, ovšem rozměry desky budou dány předevěím těmi konektory, a protože to je určeno pro amatéry a je to spotřebka, tak je celkem jedno, zda tam bude smd nebo THT. Spíše jsem měl na mysli THT, protože to zvládne zapájet vícero lidí a THT součástky má v šuplíku kdekdo..

_________________
ComputerAsylum - historické počítače a měřící přístroje Hewlett Packard
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 30 črc 2017, 22:40 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 589
Bydliště: Praha
Has thanked: 43 times
Been thanked: 134 times
computerasylum píše:
Také jak jsi si mohl povšimnout, jsem se nahoře ptal, kde chcete sehnat ty přesné odpory, myslím ty s těmi nestandardními hodotami.

Co přesně je na řadě E96 nestandardního? Sehnat se dají překvapivě u prodejců součástek (uznávám, že ne u všech, úplně běžný sortiment to není, takže skladem je mají jen ti větší)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 08:39 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 802
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 2 times
Been thanked: 51 times
GME nemá v 0805 žádný, TME má jen 1K13, RS v Anglii má všechny, krom 2K77 . Teda dovážet 5 odpůrků z Anglie bude celkem hustý. Spíš tam dát 10ti otáčkový trimry a naštelovat ten operák vyjde levnějc nebo sestavit ten odpor ze dvou hodnot.

_________________
ComputerAsylum - historické počítače a měřící přístroje Hewlett Packard
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 09:12 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1185
Bydliště: Praha
Has thanked: 139 times
Been thanked: 188 times
computerasylum píše:
GME nemá v 0805 žádný, TME má jen 1K13, RS v Anglii má všechny, krom 2K77 . Teda dovážet 5 odpůrků z Anglie bude celkem hustý. Spíš tam dát 10ti otáčkový trimry a naštelovat ten operák vyjde levnějc nebo sestavit ten odpor ze dvou hodnot.
Podle BOM jsou tam 0603 a ne 0805, jak píšeš.
Třeba Mouser je tuším má.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 10:15 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
Koukal jsem a Mousera maji vse mimo dvou odporu. Ty maji v Farnellu. Mozna maji vse u Farnellu, to jsem ale nekontroloval. Ten 2k77 nemaji nikde a hlavne to neni E96 hodnota a tak asi tam dam neco jineho podle vypoctu. Zatim mne to "netankuje". Stejne nakonec se domluvi ze se koupi 10 kusu od vseho a rozdeli se to. Ted ma 8 kusu desek majitele. U Elecrow to ma porad status "ve vyrobe" a tak jsem klidny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 21:14 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 589
Bydliště: Praha
Has thanked: 43 times
Been thanked: 134 times
2.77 je z E192. To už se shání fakt blbě. Mouser to má na objednávku, dodání 10 týdnů...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 31 črc 2017, 22:08 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
vanthomas píše:
2.77 je z E192. To už se shání fakt blbě. Mouser to má na objednávku, dodání 10 týdnů...


Udelal jsem par rychlych propoctu:

=1/(2740/470)*1000 171,53 -2,53
=1/(2770/470)*1000 169,68 -0,68
=1/(2800/470)*1000 167,86 1,14

Takze ja osobne to budu resit nakupem odporu 2K8 s 1% presnosti. Idelani odpor ma hodnotu 2781 ohmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 02 srp 2017, 08:00 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
Tak dobra zprava je ze desky jsou vyrobene a do 14 dnu prijdou. Bude jich deset a vsechny jsou uz rozebrane.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: A520HD - amiga rgb na component
PříspěvekNapsal: 16 srp 2017, 14:15 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1091
Has thanked: 38 times
Been thanked: 154 times
Tak desky uz mam doma. Vypadaji pekne. Pocitam ze na OCP to predam. Prislo jich 12 a tak dve jsou jeste volne. Kdo to chce poslat postou uz ted at napise. Amigoune napises pres SZ adresu?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz