OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 26.09.2020, 16:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 02.08.2020, 17:57 
Offline
Tichošlápek

Registrován: 02.08.2020, 17:50
Příspěvky: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Ahoj,koupil jsem na Aukru externí Gotek se systémem HxC,je připojen externě kabelem do drive portu jako DF1 ale nechce nabootovat.
V boot menu jsem zkusil zakázat df0 ale stejně jen po restartu párkrát zabliká a ukáže se obrazovka s kickstartem.
AV Amize jsou nové čipy kickstart 3.X od Cloanta,disketovka v Amize čte normálně.
Je u toho i Boot selector určený pro Amigu 500,1200 ho prý nepotřebuje.
Byla k tomu i flash s předinstalovaným softwarem.
Díky za radu,Tom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 02.08.2020, 21:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18.05.2013, 11:54
Příspěvky: 254
Bydliště: Vyškov, ČR
Has thanked: 214 times
Been thanked: 32 times
To by mě taky zajímalo, externí box jsem dostal a situace je ta samá, jen mám a600 s Fúrií, viz podpis

_________________
Asus Zenbook Prime UX32VD, Ubuntu 18.04
Amiga 600, 2MB chip, Fúria EC020, WB3.1.4, Powerbook v58, MOS 3.13 reg.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 02.08.2020, 23:30 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2014, 18:29
Příspěvky: 1254
Bydliště: Milovice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 196 times
No nič si z toho nerobte mne na MegaST tiež nefunguje ako druhá/extra mechanika alebo aj naopak, keď sa mechaniky prehodia, ale je pravda, že tam je FF. Skôr by som to videl na nejakú HW botu.

_________________
Atari Mega 2/4Mb Ram, Atari TT 030


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 03.08.2020, 12:19 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9076
Bydliště: Praha
Has thanked: 1334 times
Been thanked: 1073 times
Musel bys mít DS switch, který se na A1200 dělá dost blbě, protože v ní je CIA přímo napájená na základovku. Ale není to nereálné. Pak se z exerního goteku stane DF0 a z interní mechaniky DF1. To samé platí i pro ostatní Amigy, krom A4000, která má da desce už tenhle switch udělaný. A mám za to, že ještě musíš dát gotek do externího boxu od existujícího externího drivu, bo tam ještě nějaká logika je (nebo sehnat alespoň tu samotnou logickou část). Ono bootovat z DF1 stejně není žádná výhra. Drtivá většina her na to není stavěná a z DF1 stejně nenaběhne. Maximálně tak workbench, dpaint nebo další klasické utility a pár her, které se nespoléhají na drive, ale na jméno devicu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 03.08.2020, 12:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1808
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 207 times
Ale tady vubec nejde o to bootovani, to az v nejake dalsi fazi. Tomas to resil na FB a ani kdyz nabootuje do WB z interniho disku, nebo z DF0, ktera mu funguje, tak v tom goteku vidi pouze necitelne diskety. Dokud nebudou citelne, nema cenu uzovavat o bootovani. Ja jsem na duvod tedy neprisel, chtelo by to zkusit na jine Amize. Ten gotek koupil uz pripraveny a nejspis taky vyzkouseny,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 03.08.2020, 14:02 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9076
Bydliště: Praha
Has thanked: 1334 times
Been thanked: 1073 times
Aha, no já FB nevedu, čili jsem pracoval s infem, co mám. Zkoušel připojit normální externí mechaniku, zda není problém někde v Amize? Ale jak píšeš. Chtělo by to tím pádem víc testů i jinde.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 03.08.2020, 16:09 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12.05.2013, 21:39
Příspěvky: 1808
Bydliště: Praha
Has thanked: 79 times
Been thanked: 207 times
Nezkousel, bohuzel nema hromadu veci jak my ostatni. To jsem mu radil, at to zkusi jinde, ale ja bych na problem v Amize moc nesazel. Nejak se to hlasi, jen jsou vsechny (co zkousel) diskety ndos, proste necitelne. Ja nevim jak moc dobre ma ten konfig, ale uz to koupil hotove, snad tedy vyzkosene a fungujici. Takze nevim. Mam gotek nekde zahrabany, nepouzivam to a ted se do toho konfigu nepodivam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Amiga 1200 a externí Gotek
PříspěvekNapsal: 03.08.2020, 18:38 
Online
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9076
Bydliště: Praha
Has thanked: 1334 times
Been thanked: 1073 times
Možná by stálo za to nahrát na flashku 720K DOS disketu a mountout jako PC1? Jestli to umí alespoň FAT? Nevím, jen hádám. K Amize jsem Gotek nikdy nepřipojoval.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz